Foto: Dado Djilas

U naredna tri dana

SOLIDARNOST SA FRANCUSKOM: Zastave na pola koplja na svim institucijama

U znak žalosti i solidarnosti sa Francuskom i njenim narodom u Srbiji će, po nalogu premijera Aleksandra Vučića u naredna tri dana na svim državnim institucijama zastave biti spuštene na pola koplja, što je već učinjeno na zgradi Vlade Srbije.

Politika
> 00:00h

Kako je saopštila vladina Kancelarija za saradnju sa medijima, povodom tragičnih dešavanja u Parizu po nalogu premijera Vučića, Generalni sekretarijat Vlade Srbije dao je instrukciju svim ministarstvima, posebnim organizacijama, službama Vlade, državnim organima i organizacijama i javnim preduzećima da za vreme trajanja dana žalosti u Francuskoj, odnosno u periodu od 14. do 16. novembra, spuste zastave na pola koplja, time izražavajući žalost i saosećanje sa francuskim narodom.

Zastava Srbije spuštena je ranije danas na pola koplja na zgradi Vlade Srbije, u znak žalosti i solidaronsti sa Francuskom i njenim narodom, nakon terorističkih napada u Parizu.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić navajio je ranije danas, prilikom posete Ambasadi Francuske u Beogradu gde se upisao u Knjigu žalosti, da će u znak žalosti i solidarnosti sa francuskim narodom, nakon terorističkog napada juče u Parizu, u Srbiji u naredna tri dana zastave biti spuštene na pola koplja.

U Parizu se sinoć dogodilo šest napada i eksplozija u kojima je, prema poslednjim podacima poginulo najmanje 128, a ranjeno više od 250 ljudi.