Foto: Fone

Nole na Mastersu u Londonu ruši rekorde

NOVAK OSVAJA I LONDON: Ispisaću novu istoriju tenisa!

Imam priliku da nadmašim rezultate iz 2011, najuspešnije godine u karijeri. Dokazao sam da mogu, kaže Novak Đoković

Tenis
> 00:00h

Za Novaka Ðokovića nema nemoguće misije! Nole danas počinje put ka odbrani titule u poslednjem mastersu sezone, a ako odbrani titulu u londonskoj O2 areni, pomeriće sopstvene granice i osvojiti 11. titulu. Šta je samo Đoković uradio ove godine, pa to se graniči s naučnom fantastikom - osvojio je deset titula, od čega tri grend slema i rekordnih šest mastersa, uz skor 78-5! Dakle, dominacija kakva se ne pamti u belom sportu. Zato i ne čudi što i sam Novak veruje da može da nadmaši sam sebe i ono što je već uradio 2011. godine

Zaljubljen u tenis

- Ta godina je za mene bila neverovatna i često se postavljalo pitanje mogu li da ponovim nešto slično. Dokazao sam da mogu, i to još bolje, i to saznanje mi daje razlog da nastavim dalje. Zaljubljen sam u ovu igru, nije mi teško da treniram, da se spremam između sezona i da postavljam nove ciljeve - rekao je Đoković, koji danas (15.00) igra prvi meč na turniru u Londonu protiv Keja Nišikorija.

Kruna svega

- Ovaj turnir je kruna svih dešavanja tokom godine i svi želimo da ostavimo što bolji utisak na samom kraju. Želim da na najbolji način završim sezonu - dodao je prvi favorit Novak Đoković. Nenad Zimonjić će u Londonu pokušati da se konačno domogne finala. Ziki je na završnim masterima do sada uspeo da dogura do polufinala, a sada sa partnerom Marćinom Matkovskim pokušaće da ode dalje.