Foto: Youtube/Printscreen

Otkriven heroj

POZADINA DRAMATIČNOG SNIMKA IZ PARIZA: Evo ko je spasao trudnicu koja je visila s prozora

Čovek poznat samo kao Sebastijan jedan je od heroja tragične večeri u dvorani Bataklan

Planeta
> 00:00h

Upravo je on bio taj koji je pojurio sa mesta gde se skrivao u dvorani kako bi s prozora uhvatio trudnu ženu koja je visila i poslednjim atomima snage se držala da ne padne.

U trenutku u kojem je povukao ženu na sigurno, trojica napadača su pretraživala hodnike i ubijala ljude. I žena i dete preživeli su napad.

Sebastijan je za francuske medije rekao: "Kad sam bežao iz dvorane video sam ženu kako poziva u pomoć i viče da je trudna. Molila je da je neko uhvati ispod ako više ne bude mogla da se drži, ali dole je bio haos. Povukao sam je nazad i vratio na mesto gde sam se skrivao, da bih na nozi osetio cev kalašnjikova i čuo teroristu kako viče: "Siđi dolje, lezi na pod!"

Sebastijan je dalje opisao kako su napadači vikali da je ovo za nevine žrtve Sirije i drali se: "Čujete li plač onih koji pate? Sada znate kako je ljudima u Siriji svaki dan. Ovo je rat. I ovo je samo početak. Masakrirćemo nevine i želimo da to kažete svima!"

Sebastijana, srećom, nisu pogubili - zatražili su od njega i od drugih talaca da nazovu neke od medija: "Želeli su da razgovaraju s novinarima. Međusobno su pričali na francuskom"', ispričao je on.

(Jutarnji list)