Foto: Printscreen Youtube

Iskreno pitanje

NOVINAR IZNENADIO OBAMU: Zašto Amerika već jednom ne sredi te gadove?

Dopisnik Si En Ena iz Bele kuće Džim Akosta postavio je predsedniku SAD Baraku Obami, koji je prisustvovao samitu zemalja G20, prilično neobično pitanje u vezi sa islamističkim teroristima

Planeta
> 00:00h

- Mnogo je Amerikanaca frustrirano ovim: SAD je zemlja sa najvećom vojskom na svetu, pruža potporu gotovo svakoj drugoj zemlji kada je u pitanju borba sa tzv. Islamskom državom, ali, oprostite mi na rečniku, zašto mi ne možemo srediti te gadove? - upitao je novinar a piše Hafington Post.

Obama je kazao samo da je “proveo poslednja tri pitanja odgovarajući na to”. Američki predsednik isključio je mogućnost promene strategije u borbi protiv Islamske države uprkos smrtonosnim napadima u Parizu, poručivši da bi slanje američkih kopnenih snaga u borbu predstavljalo grešku.

Obama je govoreći na konferenciji za novinare na kraju samita G20 u Turskoj kazao da će koalicija predvođena SAD-om koja se bori protiv IS-a u Iraku i Siriji udvostručiti napore kako bi provela sadašnju strategiju umesto da krene novim smerom.

(telegram.hr)