Foto: Reuters

Cela Evropa traži teroriste

DRAMA U BELGIJI: Velika potera za kolima koja su probila policijsku blokadu

Većina napadača koji su umešani u krvave napade u Parizu od ranije su bili poznati francuskoj policiji, otkrio je ministar unutrašnjih poslova.

Planeta
> 08:20h

Do sada su obaveštajne službe identifikovale 10.500 radikalnih islamista. Posle napada mobilisano je 115.000 policajaca i vojnika kako bi građanima pružili sigurnost.

Još traje intenzivna potraga za mozgom terorističkih napada Salahom Abdeslamom. U međuvremenu je pronađeno još jedno vozilo koje je povezano s napadima, a uz Abdeslama traga se i za još jednim napadačem.

Prema izveštajima lokalnih medija, u belgijskom gradu Kevren automobil je probio policijsku barikadu posle čega je krenula velika akcija belgijske i francuske policije. Iako je veliki broj policajaca bio angažovan, navodi se da vozilo nije pronađeno. Jedan automobil je bio zaustavljen, ali u vozilu nije bio Salah.

Reč je o gradu u kojem je do septembra živeo begunac Salah Abdeslam. Mediji su otkrili da je imao prijavljenu firmu.

Tokom dana, policija je izvršila operaciju u hotelu u Alfortvijeu, koji su, kako veruju istražitelji u Parizu, teroristi koristili kao sigurnu kuću. U sobama su pronađenekutije od pica i špricevi na stolu.

Soba u hotelu u južnom delu Pariza, bila je registrovana na ime Salah Abdeslama od 11. do 17. novembra.