Dezert

Brzi čokoladni kolač bez brašna

Recept dana
> 00:00h

Sastojci: - 220 g putera - 160 g čokolade - 1 šolja mlevenih badema (oko 100 g) - 9 žumanaca - 8 belanaca - 14 kašika šećera Glazura: - 100 g čokolade - 1 kašičica ulja Priprema: U tiganju otopite puter. Dodajte čokoladu i nastavite da mešate dok se sve ne istopi. Stavite bademe i sve dobro promešajte. U činiji umutite žumanca sa 7 kašika šećera. U posebnoj činiji umutite šam od belanaca. Dodajte ostatak šećera i mutite dok ne dobijete čvrst šam. Mešavinu s čokoladom dodajte žumancima. Dobro promešajte i dodajte umućena belanca. Smesu sipajte u pleh i pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 35 minuta. Pečen kolač prelijte čkoladnom glazurom i ukrasite po ukusu.

Savet: Umesto badema možete koristiti mlevene orahe