Foto: Printscreen Depo, ba

Ispovest svedoka iz kladionice

KINEZ POSLEDNJI RAZGOVARAO SA ARMINOM: Dao mi je cigaru i rekao, iz Kine si došao da se grebeš!

Izbegao sam smrt‚ u sekundi. Nikada nisam ni pomislio da bi se ovo moglo desiti, kaže svedok koji je preživeo teroristički napad Enesa Omeragića

Bosna i Hercegovina
> 15:22h

SARAJEVO - Sinoćnji zločin Enesa Omeragića u kojem je ubio dva pripadnika Oružanih snaga šokirao je sve građane u BiH, a reporter novinske agencije Patria razgovarao je sa svedokom koji je uspeo da pobegne iz kladionice kada je Omeragić s puškom ušetao u prostoriju.

- Prestravljeni smo. U momentu kada je Enes ušao u kladionicu s puškom, drug, jedan Kinez koji se također kladio i ja uspeli smo da pobegnemo. Bukvalno smo prošli pored njega, vojnici nažalost nisu imali nikakve šanse, jer su bili u ćošku kladionice. Imao je ludački pogled, i samo je ćutao, istrčali smo, a imam osećaj da nas trojicu nije ni primetio. Trčeći prema kući čuo sam rafal, a vrlo brzo i drugi – priča svedok Murat za Patriju.

- Ma šta da pričam više. Izbegao sam smrt‚ u sekundi. Nikada nisam ni pomislio da bi se ovo moglo desiti. Ja nisam čuo da je Enes bilo šta uzvikivao kada je ušao u kladionicu – dodao je Murat.

Kinez Ši, kaže da je poslednji razgovarao sa Arminom.

- Ušao sam u kladionicu i od Armina zatražio cigaretu. On mi je naravno dao i uz osmijeh rekao: „Joj odakle si ti iz Kine došao da se grebeš od mene“. Smejali smo se svi, kada je Enes ušao s puškom. Bacio sam se na pod. Užasno se osećam i strah me je – kaže Ši koji u Rajlovcu ima svoju trgovinu.

On je dodao da je poznavao i Enesa koji je svaki dan s ruksakom na leđima prolazio pored njegove prodavnice.

- Nekad bi se pozdravi, a nekada i ne. Poznavao sam i Armina i Nedeljka. Žao mi je zbog njihove smrti i porodicama želim da u ovim teškim trenucima kažem da sam u mislima s njima – dodao je Ši.

Kuća u kojoj se razneo ubica Enes Omeragić (Foto avaz/F. Fočo)

On dodaje da su Enesa viđali i ranije u blizini kladionice i da se čudno ponašao. Radnici jedne građevinske firme koja gradi kuću u neposrednoj blizini kladionice rekli su takođe da su uvek strahovali kada on naiđe, i da su sklanjali alat da ga ne bi ukrao.

Podsećamo, u gnusnom napadu u 18. novembra uveče u neposrednoj blizini kasarne Rajlovac u Sarajevu mučki su ubijeni pripadnici Oružanih snaga BiH kaplar Nedeljko Radić rođen 27. decembra 1981. godine iz Nevesinja, nastanjen u Vogošći, oženjen i otac jednog malodobnog deteta i vojnik I klase Armin Salkić rođen 08. avgusta 1989. godine iz Viteza. Lakše je povrijeđen stariji vodnik Dževad Ljukovac iz Sarajeva, koji je nakon ukazane prve pomoći upućen na kućno lečenje.

(NAP)