Drama u Zaječarskoj bolnici

Preko Fejsa saznala da se Ana udavila!

Ana L. (14) nije znala da joj je najbolja prijateljica Ana Kostić (13) nastradala dok joj je pomagala da se izvuče iz reke

Crna Hronika
> 03:10h

ZAJEČAR - Očaj! Četrnaestogodišnja Ana L., koju je u petak uveče od sigurne smrti u reci Timok spasla najbolja prijateljica Ana Kostić (13), tek je preko Fejsbuka saznala da se Ana udavila spasavajući je!

- Od subote je na dečjem odeljenju zdravstvenog centra prava drama! Ana je u potpunom šoku nakon što je čula da joj je najbolja prijateljica nastradala. Zbog toga je uz nju, osim majke, svakodnevno i tim psihologa, koji pokušava da joj pomogne da prebrodi šok. Inače, Ana se oporavlja, pluća su joj u dobrom stanju, prima antibiotike i najverovatnije će iz bolnice biti puštena za nekoliko dana - kaže izvor Kurira.

Datum sahrane Ane Kostić još nije poznat, pošto njena majka Ljupka nije stigla iz Grčke, gde je na privremenom radu. Otac Slobodan je u potpunom šoku.

- Sunce tatino, voli te tata... Bože, zašto nju uze, zašto mene ostavi, kako ću sad bez moje Ane - u suzama grca otac Slobodan, dok Anina starija sestra Jelena, koja je pod sedativima, po ceo dan ne izlazi iz sobe.

Ana Kostić, kako je Kurir već pisao, nastradala je u petak oko 22 sata dok se na Popovoj plaži igrala sa drugaricom Anom L. U jednom momentu lopta im je upala u reku i Ana L. je pokušala da je dohvati, ali se okliznula i upala u Timok. Iako neplivač, Ana Kostić je odmah skočila u reku. Uspela je da pomogne drugarici da se izvuče na obalu, ali ju je Timok savladao i ona se udavila!

(S. T.)