Foto: Thinkstock

Najlon torta

Recept dana
> 00:00h

- 10 jaja - 400 g šećera - 1 kašika sirćeta - 1/2 l mleka - 3 pune kašike brašna - 250 g margarina - 2 kesice šlaga - 150 g mlevenog keksa - 100 g čokolade - 10 čokoladnih bananica - 1 kesica šlaga za premazivanje torte Za pripremu kore umutite belanca sa 250 grama šećera i sirćetom u čvrst sneg. Pleh podmažite margarinom i pospite brašnom. Smesu sušite 45 minuta na 150 stepeni. Za fil umutite žumanca s mlekom, dodajte brašno i 150 g šećera i kuvajte na pari dok se masa ne zgusne. Skinite s vatre i prohladite, pa dodajte umućeni margarin i šlag (odvojeno ih umutite). Ovu masu podelite na dva dela. U prvi deo stavite keks i istopljenu čokoladu. U drugi deo stavite iseckane čokoladne bananice. Preko gotove kore ređajte prvo tamni fil, zatim žuti i na kraju tortu premažite umućenim šlagom.