Foto: Printscreen/N1

Policijski sindikat Srbije

DOK SE VUČIĆ NE VRATI IZ KINE: Policajci odložili štrajk glađu!

Reprezentativni Policijski sindikat Srbije doneo je odluku da se štrajk glađu Upravnog odbora PSS zakazan za sutra 23. novembra, odloži do povratka premijera Aleksandra Vučića iz posete Kini.

Društvo
> 19:50h

Nakon povratka očekujemo poziv od premijera Vučića kako bi rešili nagomilane probleme u MUP Srbije, navodi se u saopštenju.

Razlog za odlaganje štrajka glađu je činjenica da premijer Vučić nije u zemlji, a on je najrelevantniji da sasluša zahteve policajaca i pomogne u poboljšanju stanja u MUP Srbije, kažu u Sindikatu.

"Važno je naglastiti da štrajk glađu ne otkazujemo, već samo odlažemo. Ne želimo nas i naše porodice da izlažemo lažnim optužbama koje su se poslednjih dana pojavljivale u medijima, jer nama ne treba politizacija protesta, već konkretno rešavanje statusa policajaca, zarada zaposlenih u MUP Srbije, stanja u vatrogasno-spasilačkim jedinicama i promena Zakona o policiji. Većina nas koji ćemo ući u štrajk je ratovalo za Srbiju i mi smo poslednji koji žele da urušavamo državu. S obzirom na to da je premijer Vučić najodgovorniji za sprovođenje politike Vlade Srbije, a samim tim i statusa zaposlenih u MUP Srbije, sačekaćemo njegov povratak i razgovarati o njim o problemima koji muče zaposlene u policiji", kaže Veljko Mijailović, predsednik Policijskog sindikata Srbije.