Foto: Reuters

Svetski, a naš Bogdan Obradović otkriva Đokovićeve planove za 2016. godinu

BOGDAN OBRADOVIĆ Novak mi je rekao: Tek ću ih uništiti!

Uvek ide napred, makar se i za centimetar pomerio nabolje, pa sam zato siguran da će lako izlaziti na kraj sa rivalima u sledećoj sezoni, kaže selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije

Tenis
> 00:00h

Selektor Dejvis kup reprezentacije Bogdan Obradović otkriva zašto će Novak Ðoković tek 2016. godinu učiniti nezaboravnom, posle neverovatno uspešne 2015, koja je zaključena osvajanjem Mastersa u Londonu pobedom u finalu nad Rodžerom Federerom.

- Kad se sezona tek zahuktavala, sećam se da smo razgovarali u Kraljevu pred mečeve Dejvis kupa sa Hrvatskom. Novak mi je tada rekao da je zadovoljan početkom, ali da će njegova godina biti tek 2016. Kad se osvrnemo i vidimo kakav je rezultat ostvario, prva pomisao je da se od toga ne može više. Međutim, u sportu ne postoji granica. Uvek se ide napred, makar i za centimetar možeš da se pomeriš nabolje, pa sam zato siguran da će Novak lako pronaći nove izazove - kaže Obradović.

Novakovi snovi biće ispunjeni kad se himna „Bože pravde“ bude čula na Rolan Garosu i na Olimpijskim igrama, a 2016. godina nudi oba izazova.

- Gledajte, Novakova takmičarska glad je beskonačna, tu nema pauze. On će jurišati na sve što je osvojio i želeće svim srcem da uzme Rolan Garos i medalju u Riju. Nek je on nama živ i zdrav, siguran sam da će nastaviti da nas sve oduševljava.

Pre ovogodišnjeg fenomenalnog niza pobeda, činilo se da će najbolji teniser sveta teško ponoviti 2011. godinu. - Napredak je evidentan, pre svega se fenomenalno kreće, bolje nego ikad dosad. Bolje servira, što daje sigurnost njegovoj igri, a tu se vidi i uticaj rada s Borisom Bekerom. Poboljšao je igru na mreži i, ono što je najvažnije kada govorimo o njegovim kvalitetima, jak je u glavi! Jednostavno rečeno, lepota ga je gledati dok igra.

Timski duh BATERIJE PUNI NA DEJVIS KUPU Ðoković će predvoditi Srbiju Dejvis kupu. - Uopšte ne treba dovoditi u pitanje jeste njegova želja da igra za Dejvis kup tim Srbije. Znam koliko mu znači svako okupljanje i koliko mu pozitivna energija koju ponese iz ekipe pomaže da lakše podnosi naredne izazove.

Junajted i Liverpul ŠKRTEL: UPOZNAO SAM LEGENDU! DE HEA: NOLE, KAKAV MAJSTOR! Fudbaler Liverpula Martin Škrtel nije krio oduševljenje na svom Instagramu posle zajedničkog fotografisanja sa Novakom Ðokovićem. Slovak je uspeo zajedno sa suprugom Barbarom da dođe do našeg tenisera: - Legenda, lično!!! Kakva čast upoznati ovog čoveka! Apsolutni teniski superstar, ali je i dalje sjajna osoba! Hvala na slici! Impresije prema Ðokoviću izrazio je i golman Mančester junajteda David de Hea, koji je na Tviteru napisao: - Džoker Nole, kakav majstor!!

Najveća podrška... Novak sa suprugom