Foto: Tanjug/Jaroslav Papa

Protest zbog Nacrta zakona o zemljištu

MIROSLAV KIŠ: Pokrećemo traktore i krećemo ka Beogradu

SUBOTICA - Nezadovoljni poljoprivrednici na raznim mestima u Vojvodini dogovorili su se da u deset časova pokrenu svoje traktore u nameri da danas nastave protestnu vožnju ka Beogradu, rekao je predsedavajući Upravnog odbora Asocijacije poljoprivrednika Miroslav Kiš.

Društvo
> 09:10h

On je rekao da se niko od nadležnih nije obratio poljoprivrednicima kako bi razgovarali o njihovim zahtevima - povlačenju Nacrta Zakona o poljoprivrednom zemljištu iz skupštinske procedure i smeni ministarke poljoprivrede Snežane Bogosavljević Bošković.

Upitan da li će blokirati puteve ukoliko im policija i danas ne dozvoli vožnju ka Beogradu, on kaže da to "policija radi bolje od poljoprivrednika".

"Nema razloga da blokiramo puteve. Policija to radi bolje od nas. Nama to i nije cilj. Mi samo želimo da održimo protestnu vožnju, u skladu sa zakonom", rekao je Kiš Tanjugu. Upitan koliko trenutno traktora učestvuje u protestu, on je rekao da je to pitanje za policiju, ali da ih danas očekuje na putevima mnogo više nego juče, a još više u toku sutrašnjeg dana.