Foto: Zorana Jevtić

Finansijska stabilnost važna za novi početak

Posao je spas za žene koje su žrtve nasilja!

Znajući da je nedostatak novca najčešći razlog zbog kojeg se ne napuštaju nasilnici, „Dajrekt medija“ zaposlila jednu od štićenica sigurne kuće

Društvo
> 00:00h

BEOGRAD - Poručila bih svim ženama koje su bile žrtve nasilja u porodici da skupe snagu i pobegnu od nasilnika! Teško je, ali nije nemoguće. Kada sam pre nekoliko dana saznala da sam dobila posao - plakala sam od sreće! Bivši suprug mi je uvek zabranjivao da se školujem i radim, a sada ću moći sama da brinem o sinu. Ovako o mnogobrojnim psihološkim, ali i ekonomskim problemima s kojima se susreću žene žrtve nasilja za Kurir svedoči Vesna Zdravković (43), koja se trenutno nalazi u jednoj od sigurnih kuća u Beogradu.

Lavica... Vesna Zdravković

Osamostaljivanje žena

Znajući da je nedostatak novca često jedan od problema zbog kojeg žene ne napuštaju svoje nasilne muževe, kompanija „Dajrekt medija“ zaposlila je u oktobru jednu od štićenica sigurne kuće. Ona kaže da je jedan od najvećih problema osamostaljivanje žena žrtava nasilja, budući da su u najvećem broju slučajeva ekonomski zavisne od nasilnika. Vera u bolje dane - Mi smo odlučili da hrabrost ovih žena podržimo i zapošljavanjem u našoj kompaniji ulijemo im optimizam i nadu u bolje dane. Njima je neophodna ne samo socijalna podrška institucija već i kompanija, kao i ohrabrenje svih nas pojedinačno - smatra Milica Marković, menadžer za korporativne komunikacije u „Dajrekt mediji“. Pored programa volontiranja i zapošljavanja, a u okviru podrške Savetovalištu protiv nasilja u porodici, ova kompanija pomogla je adaptaciju i rekonstrukciju tri sigurne kuće u Beogradu. (J. P.)