Dačić: Još nisu poznati DNK rezultati pronađenog leša

DNK će u najkraćem roku potvrditi identitet i dok se to ne utvrdi ne želim da govorim o tome da li se radi o tom dečaku", rekao je Dačić

Crna Hronika
> 22:14h

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da još nisu poznati kompletni DNK rezultati leša, pronađenog u reci Moravici, i da se zato ne može sa sigurnošću reći da se radi o dečaku Marku Ristiću, čiji nestanak je prijavljen 3. marta. "DNK će u najkraćem roku potvrditi identitet i dok se to ne utvrdi ne želim da govorim o tome da li se radi o tom dečaku", rekao je Dačić novinarima posla sastanka sa potpredsednikom Svetske asocijacije atletskih federacija Sergejom Bubkom. Direktor Zavoda za sudsku medicinu u Nišu prof. dr Radovan Karadzić rekao je ranije danas Tanjugu da je obdukcijom leša utvrđeno da je reč o dečaku nešto starijem od 10 godina. "Leš je bio u jako izmenjenom stanju, zbog čega nije bilo moguće utvrditi uzrok smrti", kazao je Kardžić.

Prema njegovim rečima, uzet je materijal na osnovu koga će DNK analizom biti utvrđen identitet dečaka, a laboratorijske analize će biti urađene u Beogradu. Leš mlađe muške osobe pronađen je juče ujutru u reci Moravici na izlazu iz sela Kraljeva, a telo su pronašli lokalni pecaroši. Sumnja se da bi to moglo biti telo 11.godišnjeg Marka Ristića, čiji je nestanak policiji prijavljen 3. marta. Od tada je trajala intenzivna potraga za dečakom u kojoj su učestvovali pripadnici policije, žandarmerije, meštani Aleksinačkih rudnika, gde je dečak živeo, i stanovnici okolnih mesta u aleksinačkoj opštini.

Dačić potvrdio da je u Beču pronađeno telo Srbina Ivica Dačić potvrdio je, da je u Beču pronađeno telo srpskog državljanina Milenka Marinkovića (57) čije je prebivalište u Vrčinu kod Beograda. Dačić je novinarima kazao da još nema detaljnih informacija da li je reč o nasilnoj smrti ili samoubistvu. On je dodao da srpska policija očekuje zvanični izveštaj kolega iz Beča o tom slučaju.