Foto: Saša Pavlić

Bivši saradnici, pa suparnici, zakopali ratne sekire na večeri u beogradskom restoranu

NAZDRAVILI: Pomirili se Đurić i Stanojević!

Tačno je! Našli smo se i porazgovarali o svemu. Stanojević je odličan momak, takvo mišljenje imao sam i tokom nesuglasica, izjavio je za Kurir bivši predsednik Partizana

Fudbal
> 22:10h

Vreme je pomoglo da posle skoro četiri godine bivši predsednik Partizana Dragan Ðurić i trener crno-belih iz njegove ere Aleksandar Stanojević zakopaju ratne sekire. Pomirenje je, prema kazivanju svedoka, palo u jednom beogradskom restoranu, u kojem su nekadašnji bliski saradnici pojavili društvu Milovana Ðorića. - Tačno je! Našli smo se i porazgovarali o svemu. Stanojević je odličan momak, nigde nećete moći da pronađete da sam negde nešto drugo rekao o njemu. Isto mišljenje imao sam o njemu i onda u Partizanu, i sada kad više nismo u klubu - rekao je Ðurić. Stanojević trenutno radi u Kini, dok Ðurić od odlaska iz Partizana prošle godine u decembru fudbal gleda kao običan navijač. - Evocirali smo uspomene na te godine. Bio je trener koji mnogo obećava, a sada sam iz razgovora shvatio da je kao čovek sazreo. Ide mu dobro u Kini, ali sam siguran da će u narednim sezonama tek pokazati koliko vredi. Posle sukoba Ðurića sa sportskim direktorom Mladenom Krstajićem krajem decembra 2011. godine, tadašnji prvi čovek kluba i njegov Upravni odbor odlučili su da se posle novogodišnjih praznika zahvale na saradnji Stanojeviću i da na njegovo mesto dovedu Izraelca Avrama Granta.

Januar 2012. RAZLAZ BEZ UVREDA Arhiva vesti iz januara 2012. godine otkriva da se razlaz između Ðurića i Stanojevića odigrao bez teških reči i uvreda. Najveća optužba izašla je iz usta mladog stručnjaka, koji je na oproštajnoj konferenciji rekao da je Ðurić privatizovao klub. - Imao sam viziju na tri godine, ali niko me nije slušao. Nije bilo sportskog direktora, sve je funkcionisalo sa predsednikom Ðurićem, kao da je privatan klub - rekao je Stanojević.