Foto: Saša Pavlić

Delije kivne, traže noćne utakmice

TERZIĆ SE BRANI: FSS nas strpao u dnevni termin

Zbog slabe posete navijača uprava Zvezde se nada da će im organizatori takmičenja vratiti večernje satnice na Marakani

Fudbal
> 02:02h

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić kaže da klub ne može da utiče na termine odigravanja svojih utakmica u Superligi i Kupu Srbije jer satnicu određuju organizatori takmičenja Zajednica i FSS, uz konsultaciju sa TV Arena, koja ima prava direktnih TV prenosa.

Nikad gora poseta na Marakani (Printskrin)

Navijači Crvene zvezde bili su ogorčeni zbog termina u subotu, kad su crveno-beli u 13 sati pred svega nešto više od 4.000 ljudi dočekali Voždovac (2:0). Delije su imale jasnu poruku za upravu i Zajednicu Superlige u vidu nekoliko transparenata na tom meču - „Kada zvezdaši iz unutrašnjosti treba da krenu na utakmicu? Koliko zvezdaša radi u ovo vreme? Koje su to ‚mudre glave‘ smislile da utakmicu u podne stave?! Fudbal se igra zbog publike!“

- Nisu klubovi, pa ni Crvena zvezda adresa za termine ko određuje termine utakmica. Mi možemo da iskažemo naše mišljenje, ali je odluka u drugim rukama. Jednostavno, klubovi nemaju uticaja na termine, osim što prijateljskim relacijama izmolimo za neke ustupke. Utakmice prošlog kola su gotovo sve igrane u terminu od 13 sati, videćemo kako će biti sledeće nedelje - rekao je za Kurir Zvezdan Terzić.

Da se nešto menja u vezi s tim, govori i podatak da će Crvena zvezda u osmini finala Kupa Srbije na svom stadionu dočekati čačanski Borac od 17 časova. (A. R.)