Foto: Zvezdina Revija

Dan kada je Evropa upoznala Zvezdinog gorostasa

(VIDEO, FOTO) NIKOLA ŽIGIĆ IJAOOO: Pre tačno 10 godina Roma je pala na Marakani!

Na današnji dan, pre tačno 10 godina Zvezda je na spektakularan način savladala na Marakani Romu rezultatom 3:1 (1:1) u utakmici 4. kola Lige kupa UEFA.

Fudbal
> 00:00h

Junak meča bio je Nikola Žigić, koji je bio dvostruki strelac na meču. Zvezdin gorostas je bio nerešiva enigma za odbranu italijanskog tima.

Bila je to možda i najbolja partija Žigića u karijeri.

U 23. minuta posle velike greške Zvezdine odbrane Nonda se sjajno snašao i doneo prednost Rimljanima.

Foto: Profimedia

Nošeni neverovatnom podrškom sa tribina crveno-beli su izjednačili u 37. minutu golom Žigića posle sjajnog centaršuta Boška Jankovića. U 77. minutu Žigić je sjajno uposlio Purovića, koji je sjajnim udarcem preokrenuo rezultat. U 86. minutu nezaustavljivi Nikola Žigić postiže spektakularan gol sa 25 metara i rešava pitanje pobednika.

Foto: Profimedia

U samom finišu meča dosuđen je penal za Romu, a onda je usledila blamaža Kasana, koji je pokušao da izvede čuvenu panenku, ali to je izgledalo prilično komično - Stojković je bez većih problema intervenisao.

Crvena zvezda: Stojković, Luković, Dudić, Biševac, Basta, Đokaj (Mudrinić 75), Janković, Kovačević, Milovanović (Purović 58; Joksimović 87), Mladenović, Žigić.

Roma: Kurći, Panući, Kufur, Mekses, Alvarez (Rosi 72), Akvilani, Harža, De Rosi, Kasano, Kufre (Tadei 82), Nonda.

Foto: Profimedia

Zvezda je tom pobedom zadržala šanse da posle 14 godina prezimi u Evropi. Bila im je neophodna pobeda u Strazburu. Nažalost, izabranici trenera Zenge su i pored sjajne igre i dva gola prednosti zahvaljujući sjajnom Gameiru ostali bez trijumfa (2:2) i evropskog proleća.