Digao ej Srbiju na noge

PRODAVAO DRESOVE, DA POMOGNE MALOJ NAĐI: Film o Jovanu Simiću 2. decembra u Sava centru

Premijera filma „Mora da ovo nije sve“, koji govori o akciji tada mladog učenika Jovana Simića, koji je prodajom dresova pokušao da peikupi sredstva za operaciju Nađe, devojčice koju je upoznao u kraju u kom živi održaće se 2. decembra, sa početkom od 20:30 časova u velikoj dvorani Sava Centra.

Ostali sportovi
> 00:00h

Debitantsko ostvarenje mladog reditelja Uroša Maksimovića bavi se humanitarnom aukcijom dresova koju je pokrenuo dvadesettrogodišnji student Jovan Simić, koji je odlučio da kolekciju dresova koju je skupljao godinama proda i tako pomogne lečenje male Nađe Novaković koju nije poznavao, a kojoj je bilo potrebno 300.000 evra za lečenje teškog oblika leukemije u Nemačkoj, presađivanjem koštane srži.

Film prati događaje, od samog Jovanovog javljanja Nađinim roditeljima i njegove ideje da skromno animira ljude iz okruženja, do toga da akcija, posle jednog novinarskog članka postaje glavna vest u Srbiji i prerasta u nešto mnogo veće što je iko mogao da zamisli, kao i tok njenog lečenja u Frajburgu i njeno potpuno izlečenje i povratak u Srbiju.

Prvi kadrovi snimljeni su u decembru 2014. godine u Frajburgu gde je Nađa bila na lečenju, dok je njen oporavak još bio neizvestan nakon druge transplantacije, usled neuspeha u prvom pokušaju. Poslednji kadar filma snimljen je u junu 2015. godine kada su drugari iz Nađinog odeljenja i ekipa filma zajedno sa Jovanom Simićem napravili veliko iznenađenje Nađi i njenim roditeljima pri povratku sa lečenja iz Frajburga.

Film se takođe ukazuje na koje je prepreke nailazio Jovan organizujući dve aukcije dresova u Beogradu i Novom Sadu na kojima je prikupljeno 80.000 evra.

U filmu pored Jovana i Nađinih roditelja učestvuju i Zoran Kesić, ekipa serije “Državni posao”, Nenad Pagonis, novinar Darko Nikolić, direktor škole OŠ “Ivo Andrić”, Milan Pašić i Jovanovi drugovi koji su preneli svoje viđenje cele akcije.