Roditelji krive lekare za smrt deteta

UŽAS: Dečak (4) umro pošto su mu lekari stavili ruku u gips!

Aleksandar Adamović (4) preminuo pet dana pošto je pao i nakon što su ga doktori iz Tiršove otpustili s konstatacijom da je nagnječio lakat. Dete prestalo da diše dok ga je otac ponovo vodio u bolnicu

Društvo
> 00:00h

LAZAREVAC - Dečak Aleksandar Adamović (4), iz sela Županjac pored Lazarevca, preminuo je u ponedeljak, nakon što je pet dana ranije povredio ruku, a njegovi roditelji tvrde da bi mališan bio živ da su lekari u Tiršovoj na vreme uspostavili tačnu dijagnozu. Majka Dragana Miljanić (28) i otac Dejan Adamović (37) plaču grleći mali beli sanduk u kome se nalazi njihovo dete. - Ostali smo bez sina, nema više našeg Aleksandra! Šta da radimo?! Do pre neki dan igrao se u dvorištu, a sad evo ga u mrtvačkom sanduku. Umro nam je na rukama, mada su nam doktori rekli da ne brinemo. Trebalo je da mu u subotu skinu gips, ali se njegov život u ponedeljak samo ugasio - jaukala je dečakova majka Dragana.

Otok bio sve veći Prema rečima roditelja pokojnog Aleksandra, njihovo dete je u prošlu sredu, pet dana pred smrt, igrajući se u dvorištu ispred kuće palo i povredilo ruku. - Malo se zaplakao, ali se brzo smirio i legao da spava. Probudio se posle oko 15 minuta žaleći se na bolove. Ruka mu je otekla pa smo ga ujutru odvezli u Dom zdravlja - kroz suze priča Dragana. Zbog velikog otoka pedijatar iz Lazarevca uputila je Aleksandra u dečju bolnicu u Tiršovoj, gde je primljen u četvrtak po podne. Kako navode nesrećni roditelji, lekari u Tiršovoj su uradili snimak ruke, ali nisu mogli da se slože da li je u pitanju teža ili lakša povreda. Odlučili su da detetu ruku stave u gips i zakažu kontrolu za dva dana. - U petak se otok povećao. U subotu na kontrolnom pregledu doktori su snimili ruku i zaključili da je stanje mnogo bolje. Prepisali su mu lekove za umirenje bolova, a za otok konstatovali da je očekivana pojava. Trebalo je da ponovo dođemo na kontrolu u utorak, ali... - suze prekidaju Dejanovu ispovest. Dan posle kontrole mališanovo stanje naglo se pogoršalo. Nije mogao da hoda, bio je pospan i odbijao je hranu. U ponedeljak ujutru pao je u nesvest. Na putu do bolnice otac mu je davao veštačko disanje, ali bilo je uzalud.

Ispratio sina... Otac Dejan pored sanduka

Rezultati za dva meseca - Znao sam da nešto nije u redu kad su mi u Hitnoj rekli da napustim ordinaciju. Posle nekog vremena odande je izašao doktor i tiho rekao: „Primite moje saučešće!“ Da su ga detaljno pregledali, naš sin bi sada bio živ - kroz suze kaže Dejan i dodaje da mu je prilikom preuzimanja tela pokojnog sina jedan patolog ostavio broj telefona, uz napomenu da će prvi rezultati obdukcije biti poznati tek za dva meseca.

Selo ispratilo dečaka I SESTRICE OŽALILE POKOJNOG BRATA U prisustvu familije i velikog broja meštana juče je sahranjen četvorogodišnji Aleksandar Adamović. Pored majke i oca, odmah iza sanduka išle su i njegove dve sestre, osmogodišnja Teodora i dve godine starija Slađana. Ožalošćena porodica omiljena je u selu, a posebno Dejan, koji je poznat po svom poštenju. Majka pokojnog Aleksandra, Dragana, nije zaposlena a porodica se izdržava isključivo od četiri hektara zemlje, koju sam obrađuje Dejan.

Tiršova izdala kratko saopštenje NAKON KONTROLE NISMO IMALI UVID U NJEGOVO STANJE U saopštenju dečje Univerzitetske klinike u Tiršovoj stoji da je dečak A. A. u dva navrata primljen u ovu ustanovu. - Pregledi su obavljeni 26. i 28. novembra, kada je zakazana nova kontrola za 1. decembar. Nakon kontrole od 28. novembra lekari iz Tiršove nisu imali uvid u dečakovo zdravstveno stanje - saopštili su sa ove klinike. Mališan je primljen u lazarevački dom zdravlja u ponedeljak, kada je ustanovljena njegova smrt. Kako smo nezvanično saznali, dete je bilo mrtvo kada je primljeno na odeljenje hitne službe. Načelnica Doma zdravlja nije želela da daje izjave ovim povodom, a nadležni iz Ministarstva zdravlja nisu odgovorili na pitanja koji smo im poslali.