Foto: Profimedia

Sećanja

(VIDEO) NOĆ KADA JE PALA VUČICA: Evo kako su tadašnji fudbaleri Zvezde videli pobedu nad Romom

Pre10 godina Zvezda je na spektakularan način savladala na Marakani Romu rezultatom 3:1 (1:1) u utakmici 4. kola fudbalske Lige UEFA, a taj meč bio je povod da ZvezdaTV napravi kratak dokumentarni film, u kom govore akteri Aleksandar Luković, Dragan Mladenović i Adrijan Đokaj.

Fudbal
> 10:52h

Junak meča bio je Nikola Žigić, dvostruki strelac. Zvezdin gorostas je bio nerešiva enigma za odbranu italijanskog tima. U 23. minutu posle velike greške Zvezdine odbrane Nonda se sjajno snašao i doneo prednost Rimljanima. Nošeni neverovatnom podrškom sa tribina crveno-beli su izjednačili u 37. minutu golom Žigića posle sjajnog centaršuta Boška Jankovića.

U 77. minutu Žigić je sjajno uposlio Purovića, koji je sjajnim udarcem preokrenuo rezultat. U 86. minutu nezaustavljivi Nikola Žigić postiže spektakularan gol sa 25 metara i rešava pitanje pobednika.

U samom finišu meča dosuđen je penal za Romu, a onda je usledila blamaža Kasana, koji je pokušao da izvede čuvenu Panenku, ali to je izgledalo prilično komično - Stojković je bez većih problema intervenisao, ali zbog njegovog kasnijeg igranja za Partizan i razmirica sa klubom i navijačima, na ovom snimku tu odbranu ne možete videti.

Evo kako je Stojković ukrotio šut Kasana

?t=8m13s