Foto: Marina Lopičić

Zadovoljni za sada

DS: Rejting nam je između 9,5 i 12 odsto

BEOGRAD - Demokratska stranka saopštila je da po objektivnim istraživanjima javnog mnenja ima rejting između 9,5 i 12 odsto građana, ali da ta istraživanja, kako navode, za razliku od naručenih, ne dospevaju na naslovne strane novina.

Politika
> 03:50h

DS ističe i da nije zadovoljna tim rejtingom, ali da je uverena da će njen rejting rasti toliko da čak ni "naručena istraživanja neće moći da ga zanemare". Oni veruju i da će građani prepoznati pokušaje režima da se "neistinama i plasiranjem lažnih informacija" bori protiv DS.

"S obzirom na to da je po juče objavljenim rezultatima jedne agencije za ispitivanje javnog mnenja bliske SNS, DS imala podršku sedam odsto birača, a da samo dan kasnije, po rezultatima druge agencije za ispitivanje javnog mnenja bliske SNS, DS ima podrsku pet odsto birača, DS očekuje da sutra izađe novo istraživanje po kom DS podržava tri odsto birača, u petak jedan odsto, a da već za vikend uđemo u minus", navela je DS.

Faktor plus juče je objavio novembarsko istraživanje, po kojem SNS ima podršku 51 odsto onih koji bi izašli na izbore, SPS podržava 8,7 odsto građana, a da DS i dalje ima stabilnu podršku od 6,5 odsto.