Foto: Dragan Kadić

Manifestacija

TOPLIČKO VEČE: Najbolja promocija lepota zavičaja!

Gotovo 400 zvanica je uz pesmu i igru uživalo u okupljanju koje je za cilj imalo promovisanje topličkog kraja

Pop kultura
> 00:00h

Udruženje Topličana u Beogradu i ove godine je prvog petka u decembru organizovalo tradicionalno druženje u restoranu Centralnog doma Vojske Srbije u Beogradu.

Gotovo 400 zvanica je uz pesmu i igru uživalo u okupljanju koje je za cilj imalo promovisanje topličkog kraja, a domaćin je bila Žitorađa, najjužnija toplička opština.

- Svake godine je druga opština domaćin, a njeni predstavnici mogu da predstave svoj kraj i pokažu potencijale kojima raspolažu ljudima koji ovde dođu. Na taj način dolazi se do novih poznanstava, ali i važnih biznis-kontakata, iz kojih proizilaze novi poslovi - rekao je Slobodan Stević, predsednik Udruženja Topličana u Beogradu.

Ples... Fantastična atmosfera

On je podsetio i na još jedan važan događaj, Vidovdanski svetoplički sabor kod Crkve Svetih arhangela Mihaila i Gavrila u Kondželju, koji se organizuje 28. juna. - Povodom sabora raspisujemo i literarni konkurs za učenike osnovnih škola Toplice, a decu čiji radovi pobede nagrađujemo ekskurzijom. Ove godine išlo se u Grčku - kazao je naš sagovornik. Stević je dodao i da će, kao rezultat odlične saradnje sa Upravom za saradnju s crkvama i verskim zajednicama, uskoro biti objavljena monografija o Topličkoj episkopiji. Na svečanosti u Domu Vojske dodeljene su i zahvalnice Topličanima koji su posebno zaslužni za afirmaciju Toplice, a jedan od njih je čuveni klarinetista Božidar Boki Milošević.

Okupili se zemljaci... Svečanosti je prisustvovalo više od 400 zvanica

(A. S. B.)