Foto: Ministarstvo Za Povratak I Zajednice

Novi napad

(FOTO) SRBI UZNEMIRENI: Pucnjava u Goraždevcu, goreli automobili i trafike

Na području Goraždevca kod Peći na Kosovu i Metohijii nepoznate osobe albanske nacionalnosti izvršile su više oružanih napada, ali niko nije povređen.

Politika
> 00:00h
Foto Ministarstvo za povratak i zajednice FOTO: Ministarstvo Za Povratak I Zajednice
Foto Ministarstvo za povratak i zajednice FOTO: Ministarstvo Za Povratak I Zajednice

"Oko 03.00 časova došlo je do opšte pucnjave i tom prilikom je srušen spomenik žrtvama NATO bombardovanja u centru Goraždevca (prepolovljen na pola)", potvrđeno je televiziji Most u Kancelariji za Kosovo i Metohiju.

Pucano je i na kuću Saše Petrovića iz Goraždevca, zapaljen je automobil čiji je vlasnik Srboljub Kolašinac, parkiran ispred njegove kuće i zapaljena je trafike porodice Vukašinović iz ovog sela.

Pripadnici kosovske policije od jutros su raspoređeni na području Goraždevca i okoline, dok je kod tamošnjeg stanovništva srpske nacionalnosti zavladao strah.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić osudio je incident u Goraždevcu u kojem je rano jutros pucano na nekoliko kuća, vozila i spomenik u centru tog metohijskog sela i pozvao Srbe da ne odgovaraju na provokacije.

"Najoštrije osuđujem jutrošnji teroristički napad albanskih ekstremista na Srbe i njihovu imovinu u Goraždevcu. Pozivam sve Srbe na Kosovu i Metohiji, posebno naše sunarodnike u Goraždevcu, da sačuvaju prisebnost i ne odgovaraju na provokacije albanskih ekstremista", istakao je Đurić.

I gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić osudio je jutrošnji incident u Goraždevcu, ocenivši da oni koji stoje iza toga žele etnički čisto Kosovo.

Skrnavljenje spomenika, uništavanje imovine i ugrožavanje života Srba u Goraždevcu je crveni alarm koji ukazuje na položaj Srba na Kosovu i Metohiji, ocenio je Rakić u saopštenju.