Foto: BSS

Seminar Evropske konfederacije

BADMINTON: Andrić akter seminara u Kopenhagenu

Generalni sekretar Badminton saveza Srbije Andreja Andrić 3. i 4. decembra 2015. boravio je u glavnom gradu Danske Kopenhagenu gde je učestvovao na Seminaru Evropske badminton konfederacije (BEC) za koordinatore Shuttle Time projekta Svetske badminton federacije (BWF).

Ostali sportovi
> 14:42h

Na ovom važnom događaju prisustvovalo je preko 18 učesnika iz 16 evropskih zemalja.

"Seminar je bio veoma koristan i konstruktivan. Učesnici Seminara su, pre svega, razmenili iskustva u primeni ovog značajnog projekta s ciljem da dođe do njegovog unapređenja u primeni. Svako je imao priliku da upozna prisutne sa načinom kako se sprovodi Shuttle Time projekat u svojoj zemlji i da upozna prisutne sa dosadašnjim pozitivnim efektima, ali i poteškoćama s kojima se suočava. Takođe, ovo je bila idealna prilika da se razmene kontakti i da se tako umreže osobe koje su neposredno uključene u realizaciju ovog projekta. BEC, kao moderator Seminara, dao je smernice kako da se sa što više uspeha izvrši potpuna implementacija projekta, šta može da očekuje kao pomoć kako o ove organizacije tako i od BWF", kazao je Andrić koji je boravak u Danskoj, vodećoj evropskoj badminton sili, iskoristio da poseti sedište BEC u predgrađu Kopenhagena Brondbiju.

Vlada Republike Srbije, Ministarstvo omladine i sporta obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava u značajnoj meri je doprinelo učešću srpskog predstavnika na Seminaru u Danskoj, kao i na razvoju Shuttle Time projekta u Srbiji.