Smena ministra Gašića

UNS: Besmislene konferencije za novinare bez pitanja

BEOGRAD - Udruženje novinara Srbije (UNS) saopštilo je da je današnja konferencija za novinare ministra odbrane Bratislava Gašića, na kojoj novinarima nije dozvoljeno da postavljaju pitanja, nastavak veoma loše prakse.

Društvo
> 09:40h

Udruženje novinara Srbije (UNS) saopštilo je da je današnja konferencija za novinare ministra odbrane Bratislava Gašića, na kojoj novinarima nije dozvoljeno da postavljaju pitanja, nastavak veoma loše prakse.

U saopštenju UNS je naveo da je Gašić je na današnjoj konferenciji pročitao izjavu povodom teške uvrede novinarke Zlatije Labović u Trsteniku i da je pre i posle konferencije novinarima rečeno da ne mogu postavljati pitanja.

"Ovakav postupak ministra Gašića samo je nastavak neprihvatljivog odnosa prema novinarima", naveo je UNS i podsetio da konferencije za novinare služe kako bi novinari dobili odgovor na pitanja u vezi sa temom zbog koje je konferencija sazvana.

UNS je pozvao Vladu i sva ministarstva da ne slede ovakvu praksu jer je ona izvrgavanje smisla i obaveze obraćanja novinarima i javnosti.

Predsednik Vlade Aleksandar Vučić rekao je juče da Gašić ne može da ostane ministar odbrane nakon što je uvredio novinarku TV B92.