Foto: Saša Pavlić

Optimista

ŠAPONJIĆ: Volim kad je napeto, daću Auzburgu gol u poslednjim minutima

Fudbaleri Partizana u četvrtak od 21.05 na stadionu u Humskoj dočekuju Augzburg u meču poslednjeg kola grupne faze Lige Evropa, a Ivan Šaponjić se nada da će postići važan gol u poslednjim minutima meča.

Fudbal
> 01:18h

„Mnogo volim napete utakmice. Pogotovo pred kraj, od 80. minuta. Obožavam. Imam predobar osećaj da ću dati gol kad je tako. Nadam se da ćemo ovu veliku šansu iskoristiit i posle meča slaviti, uživati u uspehu“, istakao je Šaponjić u razgovoru za TV Partizan, samo dva dana pred meča koji bi klubu iz Humske 1 mogao da donese prvo evropsko proleće posle 11 godina.

Iako nije u prvom planu kod trenera Ljubinka Drulovića, kao što nije bio ni kod Zorana Milinkovića, prvak sveta sa Novog Zelanda veruje da bi mogao da ponovi nešto slično sa letošnjeg Mundijalita, kad je u osmini finala postigao gol protiv Mađara vredan produžetaka baš u 90. minutu, a protiv Malija u polufinalu pogodio za pobedu u 101. „Sad nam se pružila velika šansa da uđemo u istoriju. Sve je na nama. Igramo u Beogradu, biće krcat stadion, nadamo se ozbiljnoj podršci sa tribina, a kad se ekipe otvore, kao što uglavnom rade u Evropi, igramo lakše i beležimo bolje rezultate nego u Superligi, gde je teško probiti bunker“, rekao je Ivan Šaponjić.

Njegov iskusniji kolega po mestu u timu, Valeri Božinov će i u četvrtak verovatno biti rezerva, jer Drulović evropske utakmice obično počinje sa Abubakarom Oumaruom na poziciji centralnog napadača, međutim, Bugarin kaže da je podređen interesima ekipe i da će - ako dobije šansu - učiniti sve da pomogne crno-belima.

„Daj Bože da 2016. bude godina koju ćemo svi da zapamtimo, jer ćemo u njoj igrati proleće u Evropi. Svi koji vole Partizan i žele mu dobro neka dođu na utakmicu. Nadamo se dobroj atmosferi. Ja to volim, da nam navijači budu 12. igrač, da zajedno napravimo nešto veliko, da se to pamti“, rekao je Božinov, koji još čeka prvenac na međunarodnoj sceni.

Baš kao što i Partizan čeka prvi gol iz penala na svom terenu ove sezone na južnoj strani stadiona. Promašio ih je pet, navijači se pitaju ko će da preuzme odgovornost bude li sudija Paolo Taljavento pokazao na belu tačku protiv Augzburga.

„Ako se taj meč bude rešavao penalom neka šutira ko god bude na terenu u tom trenutku. Evo, neka puca Filip Kljajić ili Živko Živković, ko god da brani, samo da postigne gol i da prođemo“, dobro je raspoložen Božinov.

Pozitivan naboj trese čak i šefa struke Ljubinka Drulovića...

„Kad se povede priča o emocijama, uvek se setim sezone 2003/2004 kad smo eliminisali Njukasl i plasirali se u Ligu šampiona. Prođe me jeza kad se o tome priča. Verujem da ću i sad, kao trener, da napravim još jedan uspeh sa Partizanom. To je moj san. Da posle igračke karijere, ostvarim opet nešto veliko za ovaj klub“, širi optimizam u „Zemunelu“ Ljubinko Drulović.