Nova zvezda

SVI MEDIJI PIŠU O BUGARSKOJ PROROČICI: Zapad odlepio za Baba Vangom!

Nekoliko desetina listova objavilo juče priče o Vangeliji Dimitrovoj i njenom predviđanju da će džihadisti IS zauzeti Evropu

Planeta
> 00:00h

LONDON - Bugarska proročica Baba Vanga, koja je umrla pre skoro 20 godina, predvidela je nastanak Islamske države i „veliki muslimanski rat“ 2016. godine, objavili su juče brojni zapadni mediji. Slepa proročica koju su nazivali „balkanski Nostradamus“, a čije je pravo ime Vangelija Dimitrova, bila je tema u nekoliko desetina britanskih i američkih listova, među kojima su Dejli miror, Dejli star, Herald san i Njujork post.

Dejli star

Muslimanski rat

Većina medija je pažnju posvetila njenom predviđanju o ratu Evrope protiv muslimana. - Predviđanja Baba Vande su se ispunila u neverovatnih 85 odsto slučajeva. Slepa penzionerka koja je predvidela napade 11. septembra 2001. u SAD i cunami u Indijskom okeanu 2004. upozorila je da će sledeće godine muslimani izvesti invaziju na Evropu. Ona je navela da će se dogoditi „veliki muslimanski rat“, koji će se odigrati u Siriji i trajaće sve do 2043. Tada će biti uspostavljen islamski kalifat sa sedištem u Rimu - piše Dejli mejl.
Njujork post

Britanski list navodi i da je Baba Vanga rekla da će Evropa prestati da postoji do kraja sledeće godine. - Stari kontinent će ostati pust, biće pretvoren u „pustoš lišenu skoro svake vrste života“. Ovo zastrašujuće predviđanje mnogi su povezali s delovanjem IS i mogućim dolaskom terorista u Evropu preko Libije - piše Dejli mejl.

Herald san

Potvrđene prognoze

Dejli star piše da njene tvrdnje o dolasku džihadista imaju težinu jer je „još 1989. predvidela napade 11. septembra na SAD“. - Baba Vanga je imala viziju i pred svedocima uzviknula: „Užas! Užas! Američka braća pašće kad u njih udare čelične ptice.“ To je značilo da će kule bliznakinje uništiti avioni. Ona je predvidela i da će 44. predsednik SAD biti Afroamerikanac, ali je dodala i da će on biti poslednji predsednik - piše Dejli star.
Dejli miror

Dejli ekspres je, osim predviđanjima „velikog muslimanskog rata“, posvetio tekst i tome kako je Baba Vanga najavila globalno zagrevanje i topljenje leda na polovima. Njujork post je izneo tvrdnju da je Baba Vanga još 1980. predvidela potonuće ruske nuklearne podmornice „Kursk“.

Dejli ekspres

Druženje s političarima RADILA ZA DRŽAVNU BEZBEDNOST Vangelija Dimitrova je rođena u Strumici 1911. godine. Veruje se da je izgubila vid u velikoj oluji koja ju je podigla i bacila na zemlju, a tvrdila je da je tada dobila proročki dar. Jedno vreme živela je u Zemunu, u Domu za slepe. Tvrdilo se da je predvidela mnoge svetske događaje, a cenili su je skoro svi bugarski političari. Umrla je 1996. i sahranjena je pored Crkve Svete Petke. Njenu pomoć tražilo je više od milion ljudi, a postoje pretpostavke da je radila za bugarsku državnu bezbednost i da je tako dobijala mnoge podatke.

Predviđanja, šta čeka Evropu i svet 2023. Promeniće se Zemljina orbita 2028. Ljudska misija stići će do Venere 2043. Evropa će postati deo islamskog kalifata 2066. Amerika će novim oružjem osloboditi Evropu 2076. Komunizam će se vratiti u Evropu 2130. Srešćemo vanzemaljce i oni će pomoći ljudima da razviju podvodnu civilizaciju 3010. Kometa će pogoditi Mesec i Zemlja će biti okružena stenama i pepelom 3797. Sve na Zemlji će nestati, ali će se ljudi preseliti u nov zvezdani sistem