Roditelji prijavili incident u OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“

SKANDAL U OSNOVNOJ ŠKOLI U VRANJU: Nastavnik umalo obljubio učenicu?!

VRANJE - Roditelji maloletne učenice prijavili su rukovodstvu Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ u Vranju, policiji i prosvetnoj inspekciji da je nastavnik fizičkog vaspitanja Z. S. pokušao da im obljubi ćerku! Pojedini đaci kažu da to nije bilo baš tako, a kako su javili lokalni mediji i kako je nezvanično rečeno Kuriru, navodno je nastavnik škole u svlačionici napao učenicu, koja je vrištala i branila se.

Društvo
> 11:54h

I dok se među učenicima starijih razreda ispredaju razne priče, saslušanje učenice osmog razreda, svedoka, roditelja i nastavnika zakazano je za petak. Portparol Policijske uprave u Vranju Goran Jovčić nije želeo ništa da kaže o navodnom incidentu u školi. - Slučaj je u zoni odgovornosti Višeg javnog tužilaštva - kratko je prokomentarisao. Saša Ilić, direktor škole, u izjavi za medije rekao je da je isuviše rano da se govori o ovome. - U petak će biti saslušani svi akteri i svedoci ovog eventualnog incidenta. Rano je da se govori o ovome. Oglasićemo se kad svi budu saslušani. Ako se dokaže iskaz devojčice, postupiće se u skladu sa zakonom. Mogu samo da kažem da nastavnik u dugogodišnjoj karijeri nema nijednu mrlju - izjavio je direktor Ilić. O tome da li je devojčica ranije prijavljivala nastavnika i da li je s porodicom već davala izjave, roditelji devojčice ne žele da govore za medije. Takođe nema potvrde da je slučaj prijavljen prosvetnoj inspekciji. Podsetimo, Vranje je pre samo nekoliko nedelja potresao skandal kada su se pojavile golišave fotografije sa navodno ukradenog mobilnog telefona nastavnice muzičke umetnosti. (A. D.)

Šokiran i zaprepašćen NASTAVNIK OTIŠAO NA BOLOVANJE Direktor škole Saša Ilić kaže da je nastavnik šokiran i zaprepašćen: - Čoveku je pozlilo kad je saznao da ga je učenica prijavila. Otišao je na bolovanje. Ovako nešto mu se nikad nije dogodilo. Inače, nekoliko nastavnika ove i drugih škola u Vranju s nevericom je primilo vest o navodnom incidentu. Prosvetni radnici imaju samo reči hvale za profesora, a pojedini smatraju da je učenica događaj izmislila i inscenirala.