Foto: Dragan Kadić

Odloženo suđenje Aleksandru Mitroviću

ZAHTEV ZA NOVO VEŠTAČENJE: Povrede na pregaženoj Andrei Bojanić veštak izmislio?

BEOGRAD - Suđenje Aleksandru Mitroviću (22), sinu vlasnika Televizije Pink Željka Mitrovića danas je odloženo u Prvom osnovnom sudu, pošto je zamenica Prvog osnovnog tužilaštva Milena Božović od suda zatražila novo medicinsko veštačenje.

Crna Hronika
> 00:00h

Zamenica tužioca objasnila je da je integritet sudskog veštaka Branimira Aleksandrića ozbiljno doveden pod sumnju, pošto je veštačio povrede nastradale Andree Bojanić (17), koje ona zapravo nije zadobila u nesreći već ih je sam, iz nepoznatog razloga, izmislio.

Aleksandar Mitrović optužen je da je 18. jula 2013., vozeći Ustaničkom ulicom, BMW-om naleteo na devojku koja je bila na pešačkom prelazu. Kako se navodi u optužnici, on se kretao brzinom od 81 kilometar na sat, ali je u trenutku kada je udario Andreu, na semaforu bilo zeleno svetlo za vozače.

- Integritet sudskog veštaka Branimira Aleksandrića doveden je u sumnju i zbog toga smatramo da je ovo veštačenje, na osnovu kog je dat nalaz da je oštećena pretrčavala ulicu, kompletno ništavan. Veštak je u devet tačaka opisao povrede, navodeći da je reč o povredama potkolenica, na osnovu čega je i izveo zaključak o pretrčavanju i brzini kretanja automobila - rekla je zamenik tužioca danas.

Foto: Dragan Kadić

Ona je objasnila da o povredama koje je Aleksandrić naveo, nema ni reči u obdukcionom zapisniku, kao i da se one ne vide na fotografijama.

Trojica branilaca Aleksandra Mitrovića burno su reagovala na tvrdnje zamenice tužioca tvrdeći da je zahtev za novo veštačenje "skandalozan".

- Ovo je skandalozno tumačenje zakona. Zakon kaže da novo veštačenje može da se naloži tek posle ispitivanja veštaka, ukoliko se ne otklone nedostaci njegovog nalaza - usprotivio se Mitorvićev branilac, advokat Borivoje Pajović.

- Veštak je izmislio povrede koje ne postoje, tako da nema svrhe da se o njima izjašnjava - odgovorila mu je ona, posle čega je suđenje odloženo za 3. februar sledeće godine.