Foto: Printskrin Facebook

Stravičan zločin

SMRSKAO JOJ LOBANJU PRED DECOM: Počelo suđenje muškarcu koji je ubio ženu posle emisije DNK

JAGODINA - U Višem sudu u Jagodini danas je počelo sudjenje Stevanu Kojiću (29) iz Jagodine osumnjičenom da je na smrt pretukao suprugu Žaklinu (26) u aprila ove godine.

Crna Hronika
> 14:40h

Kojić je priznao ubistvo supruge i pred Sudskim većem izrazio kajanje. On je rekao da mu je žao što je ubio suprugu i da nije imao nameru to da uradi.

Stevan Kojić se tereti za teško ubistvo sa bezobzirnim i nasilničkim ponašanjem za koje je predvidjena kazna zatvora od 30 do 40 godina. Odbrana traži da se delo prekvalifikuje u nasilje u porodici sa smrtnim ishodom za koju je zaprećena kazna zatvora od tri do 15 godina.

Kako se navodi u optužnici, Stevan Kojić je 2. aprila 2015. godine u naselju Tabane u Jagodini, u iznajmljenoj kući, oko 23 sata, uračunljivo, pri nasilničkom i bezobzirnom ponašanju, lišio života Žaklinu Kojić. Kojić je, nakon posete drugu gde je popio dva piva, oko 22 sata došao kući i posle kraće rasprave počeo da udara Žaklinu pesnicom u lice.

Kada je ona pala, nogama ju je šutirao u stomak. Prema nalazima obdukcije Žaklina je umrla zbog unutrašnjeg krvarenja. U vreme ubistva, u kući su bila i njihova dve maloletna deteta. Kojić u odbrani navodi da se netrpeljivost medju supružnicima povećala kada je Stevan počeo da sumnja da deca nisu njegova.

Oni su zbog toga gostovali u emisiji Televizije Pink, a DNK analizom je utvrdjeno da su četvorogodišnja devojčica i jednogodišnji dečak njegova biološka deca. Nekoliko dana nakon emitovanja emisije Stevan je ubio Žaklinu.

Starateljstvo nad decom preuzeli su Žaklinini roditelji koji žive u Lapovu, na osnovu odluke Centra za socijalni rad u tom gradu. Stevan Kojić je pre nekoliko godina bio osudjen na godinu dana uslovno zbog nasilja nad ocem. Današnjem sudjenju prisustvovali su predstavnici Mreže "Žene protiv nasilja" iz Beograda.