Foto: RTS Printscreen

Mačke u proseku žive 11 godina

PROSLAVIO 23. ROĐENDAN Upoznajte Garfilda s Novog Beograda, najstarijeg mačka u Evropi

BEOGRAD - Nije iz stripa, ali jeste pravi Garfild. Mačak porodice Šoškić sa Novog Beograda pre mesec dana proslavio je 23. rođendan. Od prvog dana je poseban...

Beograd
> 00:00h

Kao i sve mačke voli dugo da spava, ali kad mi dođemo, onda je stalno je uz mene ili suprugu, uz suprugu je dok jede, a onda dođe kod mene na porciju maženja“, kaže Branislav Šoškić.

Mačke u proseku žive 11 godina. Garfild se sa prosekom odavno izborio, ali godine ipak čine svoje. „Veterinar je, posle vađenja krvi, rekao da ima dijabetes, zato i jede granule sa insulinom, i primetili smo da ne čuje, ima malo zamućen pogleda, ali dobro vidi.“

Foto: Printscreen RTS

Društvo mu svakodnevno pravi i mačak Džipi, koji je u ovaj dom ušao sasvim slučajno. „Jurila ga je kuca, došao je pravo meni u ruke i ja sam ga odnela kući“, objašnjava Anka Šoškić.

Oseća Džipi, koji je skoro tri puta mlađi, da je uvek u Garfildovoj senci, ali mora da se zna ko je stariji, šale se Šoškići. Tu nema dileme, posebno kada je vreme za omiljenu hranu. „Prvo Garfildu, on dobija švedski sto, tačno znam šta voli da jede... ovaj uz njega, ali manje, ali on je debeo pa mu dajem manje“, dodala je gospođa Šoškić.

Nastaviće Šoškići da ga maze, pre svega zato što ga vole. Pa, ko zna, možda će Garfild oboriti svetski rekord, a to bi značilo još 15 godina zajedničke radosti.

(RTS)