Foto: Fonet

Potpredsednik napustio stranku

DS UZVRAĆA: Stefanović da vrati poslanički mandat!

Demokratska stranka se više neće baviti Borislavom Stefanovićem, koji je godinama bio visoki državni funkcioner, podržavao stranački program i sprovodio politiku Vlade bez ijedne jedine primedbe, a sada "ođednom shvata da je oduvek bio izraziti levičar", saopštila je danas Demokratska stranka.

Politika
> 00:00h

Kako je navedeno, što se DS tiče, Borislav Stefanović, koji je danas potvrdio da napušta tu stranku, ima samo jednu obavezu - da vrati poslanički mandat, "organizaciji koja mu je taj mandat dala na čuvanje, i koja je mandat dobila zahvaljujući programu sa kojim se gospodin Stefanović naprasno ne slaže".

Navodi se da, ako su Stefanoviću DS i njen program toliko strani i neprihvatljivi, neka dokaže da su mu strane i neprihvatljive poslaničke privilegije koje mu je dala ta i takva stranka na osnovu tog i takvog programa.

"Drugačiji rasplet bio bi duboko nemoralan i politički neprihvatljiv", navodi DS i dodaje da je sada, kada je Demokratska stranka u opoziciji, Stefanović shvatio da je oduvek bio izraziti levičar, a ne socijaldemokrata, a pritom, u DS je ušao kao liberal i funkcioner Građanskog saveza Srbije.

"Teško je poverovati da je promena tri ideologije u nekoliko godina iskrena, a još je teže poverovati da je izlazak iz stranke neposredno pred izbore - častan čin. Upravo suprotno", navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, od čina Borislava Stefanovića korist ima samo Aleksandar Vučić i vladajuća stranka, a DS neće ulaziti u to zbog čega je Stefanović pregazio mnogo puta javno datu reč da neće izlaziti iz stranke pred izbore, niti će ulaziti u to sa kim je taj izlazak dogovorio, i otkud mu tako ogromna medijska pažnja o kojoj predstavnici DS i drugih opozicionih stranaka mogu samo da sanjaju.

Potpredsednik DS Borislav Stefanović potvrdio je danas da više nije član te stranke i da će narednih dana registrovati pokret "Levica Srbije" i raditi na formiranju poslaničkog kluba. Stefanović je objasnio da je podneo ostavku na mesto potpredsednika stranke i da nije više njen član.