Foto: Profimedia

Stanje na putevima

BEZ ZASTOJA: Saobraćaj umeren, veći intenzitet popodne

BEOGRAD - Saobraćaj u Srbiji je ovog jutra umerenog intenziteta i odvija se bez zastoja na putevima Prvog i Drugog i, dok se već u popodnevnim časovima očekuje veći broj vozila, što je karakteristično za petak.

Srbija
> 09:18h

Vozače očekuje oblačno i maglovito jutro, dok će u toku dana padavine u vidu kiše, a na planinama sneg, uticati na prohodnost puteva.

Auto moto savez Srbije savetuje vozačima da voze opreznije i drže veće odstojanje između vozila, a u predelima gde su zastupljeni sneg, led ili poledica obavezno je korišćenje zimske opreme.

JP Putevi Srbije savetuje oprezniju vožnju i zbog pojave čestih odrona, ali i zbog deonica na kojima su radovi nastavljeni.

Od 1. novembra do 1. aprila vozila moraju biti opremljena sa sve četiri zimske gume, ako se zbog vremenskih uslova na kolovozu nalazi sneg, led ili poledica.

Ukoliko su vremenske prilike u toku zimske sezone takve da nema snega i leda na kolovozu, zimski pneumatici neće biti obavezni.

Prema podacima Uprave saobraćajne Policije RS, prethodnog dana na putevima u Srbiji evidentirano je 86 saobraćajnih nezgoda, u kojima su 24 osobe povređene, a jedna osoba je izgubila život.

Prema poslednjim podacima Uprave granične Policije RS, zadržavanje putničkih vozila na našim graničnim prelazima nisu duža od 20 minuta.

Prema informacijama JP "Putevi Srbije" na deonicama na kojima su započeti radovi, režim saobraćaja je izmenjen i usporen, pa je savet vozačima da poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju, i da brzinu kretanja vozila prilagode datim uslovima na putu.