Foto: Youtube/Printscreen

STRAVIČNA BOŽIĆNA ČESTITKA AMERIČKE POSLANICE: Svim izbeglicama bih pucala u glavu!

Mišel Fjore, zastupnica u skupštini iz američke države Nevade, zgrozila je javnost svojim izjavama o izbeglicama iz Sirije, a onda je objavila i čudnu božićnu čestitku.

Planeta
> 14:34h

Izjavila je da bi lako povukla okudač jer joj izbeglice "jednostavno nisu ok". Članovi skupštine odmah su je optužili za podsticanje mržnje i pokrenuli poticiju kojom traže njenu ostavku.

Fjore je ovu izjavu rekla u svojoj nedeljnoj radijskoj emisiji “Walk the Talk with Michele Fiore”, kada su je pitali zašto nije potpisala peticiju o programu preseljenja izbeglica. To je bilo neposredno posle terorističkih napada u Parizu.

Fiore je jasno rekla kako je protiv prihvatanja izbeglica.

“Htela sam da idemu Pariz da ih upucam u glavu. Nije mi ok to sa sirijskim izbeglicama, niti s teroristima,” rekla je zastupnica skupštine i vičući nastavila “Ja sam za to da im se samo stavi komad tkanine u očne šupljine i tako završi njihov bedan život. To mi je ok za njih.” Rekla je i da Parižane ne bi snašla takva situacija da su bili naoružani.

Njene primedbe izazvale su lavinu nezadovoljstva u lokalnoj zajednici, a sve je rezultiralo i peticijom za njenu smenu.

“Njeni nedavni komentari o klanju sirijskih izbeglica su govor mržnje i ona ne bi trebalo da bude u skupštini žena naše zemlje. Nevada je neugodno iznenađena njenim komentarima iz kojih je izvire mržnja, rasizam. Radi se o stvarno zlim primedbama,” stoji u saopštenju organizacije Čejndž.

Fjore j epotom pokušala da se izvuče iz situacije u koju su je dovele njene izjave pa je rekla kako je mislila isključivo na teroriste, a ne na sirijske izbeglice.

“Nisam govorila o izbeglicama,” rekla je, ali i dodala kako ne želi sirijske izbeglice u svojoj zemlji. Fjore je izazvala reakcije i kada je prošle nedelje objavila božićnu čestitku svoje porodice na kojoj su svi naoružani dok poziraju s osmehom na licu. Čak i deca nose puške.

“Na Amerikancima je da zaštite Ameriku. Mi smo obična američka porodica. S ljubavlju i slobodom, Mišel,” stoji u njenoj poruci.

(Depo)