Foto: S.S.

Zakletva porodice

Sahranjen Paja Seleni: Nećemo stati dok ne nađemo ubicu!

Saznaćemo zašto je na tako svirep način završio čovek koji je samo tražio pravdu. Jedino tako će se njegova duša smiriti, rekao je u oproštajnom govoru član porodice Paje Selenija, čiji uzrok smrti još nije poznat

Crna Hronika
> 20:32h

KRČEDIN - Paja Seleni (60) iz Krčedina, čije je spaljeno telo pronađeno 3. decembra, sahranjen je juče na seoskom groblju. Seleni je nestao 18. novembra, na dan kad je trebalo da dođu sudski izvršitelji, i oduzmu mu kuću zbog duga od 15.000 evra, a porodicu isele. Do sada još nije utvrđeno da li je reč o ubistvu ili samoubistvu, a sumnjivo je to što je ugljenisano telo u napuštenom dvorištu u Inđiji pronađeno na jednom mestu, dok je trava izgorela na drugom. Suze najbližih Mnogobrojna rodbina, prijatelji i komšije ispratili su juče Selenija na večni počinak i dalje ubeđeni u to da se Paja nikad ne bi sam spalio. Tužna povorka krenula je iz porodične kuće, za koju se Seleni godinama borio da mu je država ne oduzme. - Za njegovog unuka Milana deda je sada u bolnici, jer je mali da sazna istinu, koju ni mi odrasli ne znamo. Borićemo se za pravdu! Saznaćemo zašto je na tako svirep način završio čovek koji je samo tražio pravdu i želeo da živi časno i pošteno. Zbog toga što je on bio takav mi, njegovi najbliži, zaklinjemo se da nećemo stati, iako njega više nema. Tražićemo pravdu jer će se jedino tako njegova duša smiriti - rekao je član porodice u oproštajnom govoru nad Selenijevim kovčegom. Supruga Mirjana, ćerke Vesna i Jasna, sin Siniša, sestra Olgica nisu prestajali da plaču dok su se opraštali od Paje. - Pajo moj, zašto tako da mi završiš? Ko te ubi zbog kuće? Umreću od tuge, nisam mogla ni da te obučem, bez odela si otišao... Jao meni, a na šta da ti obučem kad te je zlotvor u pepeo pretvorio - jaukala je neutešna supruga Mirjana. Poslednji razgovor Paja Seleni je poslednji put viđen 18. novembra u jutarnjim satima. Ugljenisano telo dve nedelje kasnije pronašli su učenici osnovne škole dok su se igrali loptom. Leš je otkriven u dvorištu advokata s kojim je Seleni bio u sukobu, a s kojim je tog dana kad je nestao razgovarao telefonom osam minuta. Obdukcijom nije bilo moguće utvrditi ni pol spaljenog tela, a DNK analizom ustanovljeno je da je reč o Paji Seleniju.

Poslednji pozdrav... Seleni sahranjen na groblju u rodnom Krčedinu

Sestra Olgica DVA PUTA SU MI UBILI BRATA Neutešnu porodicu niko nikad neće ubediti da se Paja sam zapalio. - Mog brata je, pored toga što ga je ubila država, koja ga je godinama mučila da mu oduzme kuću zbog duga, ubio još neko, pa ga zapalio da sakrije tragove. Brata sam izgubila, ali obećavam da neću stati dok ne otkrijem ko ga je ubio - kaže sestra Olgica.