Foto: Stefan Jokić

KURIR OTKRIVA

ZA LIKVIDACIJU BJELANOVIĆA PLAĆENO 50.000 EVRA: Novi detalji o ubistvu u Mileševskoj!

Vladimir Bjelanović usmrćen jer se zamerio pripadniku jednog beogradskog kriminalnog klana u poslu s drogom. Za likvidaciju su angažovani bivši osuđenik Stefan Blagojević (25) i Predrag Ratković (40), koji su u međuvremenu uhapšeni

Crna Hronika
> 23:22h

BEOGRAD - Iza ubistva Vladimira Bjelanovića (37), koji je u sredu ujutru izrešetan u Mileševskoj ulici na Vračaru, stoje bliski saradnici šefa jednog beogradskog kriminalnog klana, saznaje Kurir od dobro obaveštenog izvora. Prema našim saznanjima, Bjelanović je likvidiran jer se zamerio jednom pripadniku pomenute grupe u poslu s drogom. Naš izvor potvrđuje da su za likvidaciju angažovani Stefan Blagojević (25) i Predrag Ratković (40), koji su u međuvremenu uhapšeni.

Plaćeni za zločin... Predrag Ratković i Stefan Blagojević
Platio glavom - Bjelanović je nešto trebalo da uradi za tog saradnika, ali zadatak nije izvršio. Zbog toga se zamerio pripadniku pomenutog kriminalnog klana i za to je platio glavom - objašnjava naš dobro obavešteni izvor koji je insistirao na anonimnosti. On dodaje da je ubica skupo plaćen za to što je uradio: - Za posao je angažovan Stefan Blagojević, koji je za to dobio 50.000 evra. Blagojević se druži s Ratkovićem, dobri su drugovi, pa je njega pozvao da mu bude podrška. I on je dobio novac, ali nije poznato o kojoj svoti je reč. Prljavi poslovi Prema rečima našeg sagovornika, sumnja se da je Blagojević i ranije radio za saradnike klana o kome je reč. - Blagojević se s tim ljudima povezao dok je bio u zatvoru zbog pljački banaka i pošta. U CZ je bio godinu i po, nakon čega je pušten na slobodu. Od tada počinje da obavlja prljave poslove za beogradski gang - kaže izvor Kurira i dodaje da je Blagojević falsifikovana dokumenta s kojima je prešao granicu sa Republikom Srpskom dobio upravo od pripadnika klana.

Podrška Ratkoviću BRATE, NE DAJ SE! Posle hapšenja Predraga Ratkovića na njegovom Fejsbuk profilu oglasili su se prijatelji, koji mu, uprkos svemu, pružaju podršku. „Užičani su uz tebe“, „Ne daj, se brate“, „Niko ti ne može ništa sa takvim stavom i duhom“, „Peđa je brat i ljudina“, samo su neki od komentara na Ratkovićevom zidu. Iako su prijatelji uz njega, veliki broj virtuelnih drugara ipak je odlučio da izbriše Ratkovića iz liste prijatelja.

Profesionalna ubistva ČESTE LIKVIDACIJE Poslednjih meseci izvršeno je više profesionalnih likvidacija. Aleksandar Joksić (34), zvani Joksa, vođa Partizanove navijačke grupe Jang bojs, ubijen je krajem septembra ispred zgrade u Rakovici. Ðorđe Mančić (29), zvani Čume, iz Šapca ubijen je u centru tog grada u Karađorđevoj ulici. Dragan Jelinović Jelke (58), vlasnik kluba „Kabare rouz“ na Senjaku, poginuo je u eksploziji bombe postavljene pod njegov „audi A8“ na Bežanijskoj kosi.