Foto: Profimedija

Lekcija o strpljenju

EVO ZAŠTO JA UVEK IMAM OSMEH: Daj Bogu 3 dana da ti pomogne!

Bio je lep prolećni dan, misli mlade žene ispunilo je osećanje mira dok je razmišljala o Isusovoj smrti i uskrsnuću. Zastala je na trenutak na vrhu stepenica koje su vodile na glavnu ulicu sada prepunu ljudi koji su žurili na svoj posao.

Žena
> 00:00h

Na starom mestu, na početku prolaza, sedela je stara prodavačica cveća. Oko njenih nogu bili su raspoređeni buketi svežeg cveća na raširenom novinskom papiru. Prodavačica cveća se smešila, a njeno staro, izborano lice sjajilo je nekom unutrašnjom radošću.

Bez mnogo razmišljanja mlada žena se okrenula, izabrala je jedan buket i upitala: "Danas ste izgleda srećni?" "Zašto da ne, odgovorila je starica. Sve je dobro. Zar ne?"Bila je jadno odevena i veoma stara, njen odgovor je iznenadio ženu.

"Pa vi ovde sedite već godinama. I uvek ste nasmešeni. Izgleda da se dobro nosite sa svojim nevoljama?"

"Pa ne možete doživeti ove moje godine, a da nemate nevolje. Godine i nevolje idu uvek zajedno", odgovorila je. "Ali sve vam je to kao Isus i Veliki petak", a onda je zastala. "Kao šta?" upitala je žena.

Foto Profimedia

"Kao Isus i Veliki petak. Kada je Isus umro na krstu u petak, bio je to najgori dan za Isusa. I kad se pojave nevolje, ja se uvek toga setim. Jer tada sebe podsetim i šta se dogodilo sa Isusom tri dana kasnije. Tada je Isus ustao iz groba – vaskrsnuo je iz mrtvih. Kada stvari pođu kako ne treba, naučila sam da ne gunđam već čekam tri dana, jer tada sve nekako izađe na dobro."Mlada žena se nasmešila u znak pozdrava i pošla dalje.

Ponela je sa sobom malu lekciju o strpljenju, i kad god dođu nevolje ili neprilike uvek se seti reči: "Daj Bogu priliku da ti pomogne. Pričekaj tri dana."

Foto Profimedia

noviživot.net