Foto: Facebook/screenshot

Koristi i energiju vetra

(VIDEO) NIKO GA NIJE PODRŽAVAO: Pogledajte kako je svoj stari automobil pretvorio u solarnu mašinu

Ovo je jedna od najboljih ideja u skorije vreme a pored toga je i veoma razumna. Jedan čovek iz Nigerije odlučio je da svoj san pretvori u javu.

Auto
> 00:00h

Segan Ojejiola pohađao je Obagemi Avolvo univerzitet, a dok je studirao pretvorio je svoju 'bubu' žednu goriva u kompletno zelenu energetsku mašinu tako što je na krovu starog automobila instalirao ograman solarni panel sa dodatnim turbinama ispod haube.

Njegova ideja je da ovaj koncept postane 'nigerijski automobil budućnosti.

Ono što nije baš idealno je baterija automobila, kojoj je potrebno 4-5 sati da bi se naputnila. Ali najveći izazov, prema Seganu, bio je materijal do kog je teško došao. Naravno, nisu mu pomogli ni ljudi u okruženju koji su mu govorili da jednostavno gubi vreme s ovim projektom.

Na krovu je smešten solarni panel koji apsorbuje sunčeve zrake kada je parkiran, a u prevozu tu energiju transformiše u glavnu energiju koja je skladištena ispod haube. U automobilu se takođe nalaze tri turbine koje energiju vetra skladište u glavni akumulator. Ostale turbine su raspoređene u trupu automobila jer na taj način lakše 'usisavaju protok vazduha'.

(ewao)