Foto: Nemanja Pančić

Voditeljka RTS ponovo o smrti pešaka u Žarkovu

PREGAZILA PEŠAKA: Petra Cvijić treći put negirala krivicu u sudu

Kočila sam, ali nisam uspela da izbegnem pešaka. Vozila sam oko 50 na sat, ponovila je odbranu novinarka, koja je kolima usmrtila Slobodana Bajića (73)

Crna Hronika
> 00:00h

BEOGRAD - Petra Cvijić (36), voditeljka RTS, ponovo je juče sela na optuženičku klupu, gde joj se sudi zbog sumnje da je pre tri godine „opel korsom“ naletela na pešaka Slobodana Bajića (73), koji je podlegao povredama u Urgentnom centru. Cvijićeva je već dva puta bila oslobođena krivice, a nakon jučerašnjeg pretresa pred Apelacionim sudom u Beogradu uskoro će biti poznato da li će odluka prvostepenog suda biti potvrđena ili eventualno preinačena. Pao na pešački - Vozila sam brzinom od oko 50 kilometara na sat. Bila je noć, sećam se da je ulična rasveta bila upaljena. Mimoilazila sam se s autobusom GSP, koji je dolazio iz suprotnog smera. Kad je prednji levi deo mog automobila bio u ravni s prednjim levim delom autobusa, ugledala sam pešaka. Prelazio je ulicu s leve strane na desnu, bio je negde na oko pola metra od središnje linije, udaljen od mene oko 10 metara - kaže Cvijićeva. Kako kaže, pokušala je da izbegne Bajića, ali bezuspešno. - Sve vreme je gledao ispred sebe, pokušala sam da izbegnem kontakt. Kočila sam, svirala na sirenu, trznula volan udesno... Zakoračio je u moju traku, nisam uspela da se zaustavim, udarila sam ga prednjim levim delom vozila. Pao je na pešački prelaz - ispričala je voditeljka. Isti nalaz veštaka Sudski veštak Stojan Stojanović ostao je pri nalazu i mišljenju koje je izneo na ranijem suđenju. On je naveo da je, ukoliko je bilo autobusa koji je išao iz suprotnog smera, postojala prepreka za blagovremeno reagovanje, a ako ga nije bilo, vozač je mogao da uoči pešaka. (Z. N.)

Tok suđenja OSLOBAĐAJUĆE PRESUDE 20. decembar 2013 - Petra Cvijić oslobođena optužbi 25. maj 2014 - Apelacioni sud ukinuo presudu i naložio novo suđenje 29. maj 2015 - Voditeljka ponovo oslobođena svih optužbi 15. decembar 2015 - Održano suđenje u Apelacionom sudu