Foto: Beta

I dalje se krčka

KIDANJE NERAVA: Ime mandatara za sastav nove vlade Hrvatske tek sledeće nedelje

Predsednik Mosta nezavisnih lista Božo Petrov takođe je odbacio kao besmislene optužbe premijera Zorana Milanovića da je Most "mostobran za povratak kriminalne organizacije u vlast".

Hrvatska
> 12:32h

Božo Petrov, aktuelni gradonačelnik Metkovića, odbacio je tvrdnje pojedinih medija da je ta stranka već razgovarala s predstavnicima desne Domoljubne koalicije, koju vodi Hrvatska demokratska zajednica (HDZ), o raspodeli ministarskih pozicija. Ponovio je da i dalje insistiraju na tripartitnoj vladi koju bi vodio nestranački premijer, a na nestranačkom stručnjaku kao premijeru će insistirati i ako se, kako je rekao, bude išlo u dualnu saradnju.

Povodom optužbi premijera i lidera SDP Milanovića da bi saradnja Mosta s HDZ bila "mostobran za povratak kriminalne organizacije na vlast", Petrov je rekao da su takve optužbe besmislene i pozvao sve strane u formiranje vlade da budu "mostobran prema tim nekim kriminalnim radnjama o kojima govore".

"Ako je iko čist u vezi kriminala, onda je to Most", rekao je Petrov. Upitan o Milanovićevim navodima da ne može da sarađuje s HDZ, jer u Domoljubnoj koaliciji ima fašista i rasista, Petrov je rekao da su "pojednici preterali i prešli granice normalnog ukusa pogotovo političkog dijaloga optužujući različite strane".

On je odbacio da bi bila prevara birača ako Most udje u koaliciju s levom ili desnom koalicijom, s obzirom da je on uoči izbora potpisao da neće u koaliciju ni s HDZ niti s SDP. Petrov je rekao da je to "saradnja, a ne koalicija". Petrov je dodao da Most nastavlja razgovore o saradnji s Domoljubnom koalicijom, a da očekuje da se i SDP predomisli i podrži Mostove uslove, koje je ta stranka odbila.