Foto: Beta Milan Obradovic

Sporni ugovori

SUKOB INTERESA: Agencija za borbu protiv korupcije 23. decembra o Gašiću

Odbor Agencije za borbu protiv korupcije doneće u sredu, 23. decembra, odluku da li je ministar odbrane Bratislav Gašić bio u sukobu interesa kada je kao gradonačelnik Kruševca potpisao ugovore sa kompanijama povezanim sa članovima njegove porodice, izjavio je danas predsednik Odbora Zoran Stojiljković.

Politika
> 00:00h

On je rekao da je na jučerašnjoj sednici odbora saslušan advokat Bratislava Gašića i da će 23. decembra biti doneta odluka.

Agencija je krajem septembra utvrdila da je ministar odbrane bio u sukobu interesa kada je, kao gradonačelnik Kruševca, zaključio ugovore s firmama u vlasništvu svoje supruge i sina. Posle te odluke, Gašić je uložio žalbu Odboru Agencije, kao drugostepenom organu. Gašićeva žalba dostavljena je Odboru 12. oktobra.

Prema navodima Agencije, Gašić je kao gradonačelnik Kruševca bio u sukobu interesa zbog četiri ugovora. Dva ugovora sklopio je sa kompanijom ADD Prodakšn (Production) u vlasništvu svoje supruge Irene, i još dva sa kopanijom BNZ-Higijenic u kojoj je jedan od vlasnika njegov sin Vladan.