Foto: Instagram

Verska škola

(FOTO) Bio je budistički monah, a onda je postao najtraženija manekenka u Aziji!

Mimi Tao je na svet došla kao dečak Phajaranat Nobantao, a odrastala je u veoma religiznoj porodici na Tajlandu.

Žena
> 14:08h

Kada su njegovi roditelji doživeli finansijski krah poslali su ga u budistički hram pri kome je pohađao versku školu, kako bi jednog dana postao monah.

Budistički hram bio je njegov dom od 12. do 18. godine života. Međutim, još tada znao je da želi da bude žena, osećao se kao žena i žudeo za damskom garderobom, pa je krišom sa još četvoricom učenika svoju sobu pretvarao u ličnu "modnu pistu".

Čak je počeo i da uzima hormone u želji da mu se povećaju grudi i smanji rast dlaka. Jednom prilikom majka je otkrila njegovu tajnu, kada ga je iznenada posetila u školi, zapretivši mu da će ga se zauvek odreći ako ne prestane sa tim. Ali, tada je Mimi Tao rešila da sama ode od kuće i sledi svoj životni san. Pomirila se sa tim da je transrodna osoba, i shvatila je da će zauvek biti nesrećna ako ne bude ono što zapravo jeste.

U početku radila je kao kabare igračica, ali su je struje sudbine vodile do modne piste, što je i bio njen cilj. Ističe da se mnogo puta susrela sa prezirom i odbacivanjem, ali je uspela i danas je jedan od najtraženijih modela na Tajlandu.

Zvezda je mnogih kampanja i tamošnji kreatori su "ludi" za njom.

"Nadam se da ću raditi u Njujorku, tamo su ljudi još otvoreniji i imam potencijal da i tamo uspem. Nikada se ne zna šta nosi budućnost. Možda opet budem monah jednog dana", zaključila je Mimi.

(Dnevno)