Foto: Prinskrin Yt

Brutalnost policije

NASILNI POLICAJAC IZ OSIJEKA SE IZVINIO: Izribao ga ministar, pa otišao kod starice po oproštaj!

OSIJEK - Hrvatski ministar policije Ranko Ostojić obavestio je javnost preko Fejsbuka da su načelnik policijske uprave i policajac iz Osijeka bili kod starice koja je nasilno privedena zbog prelaska ulice preko crvenog i izvinili se.

Hrvatska
> 00:00h

"Načelnik policijske uprave i policajac bili su kod gospođe... Izvinili se...Moje je da platim kaznu uz izvinjenje, jer zakon mora da se poštuje", napisao je Ostojić.

Podsetimo, Ostojić je juče na svom Fejbuk profilu ovim povodom poručio:

"Nepotrebno, loše i ruši ugled... Policajke i policajci ...ovo nam ne treba...Lošim potezom sruši se puno dobro napravljenog... I nije da tražim od vas da se "ne držite zakona koji pijani plota" , ali koliko je zakonito , i može biti pravdano... Loša je policijska taktika ... Ne radite to... Ne možeš staricu rešavati kao da je opasan nasilnik....", napisao je Ostojić.

Podsetimo, juče nešto posle 11 sati u Ulici Hrvatske Republike, u samom centru Osijeka, policajac krupnije telesne građe srušio je stariju ženu na beton i vezao je lisicama i to samo jer je prešla ulicu dok je na semaforu bilo crveno svetlo.

Na snimku, koji je objavio MUP, vidi se kako policajac pokušava da zaustavi i legitimiše gospođu. Ipak, stručnjaci ne dijele ministrovo mišljenje i smatraju kako je policajac u nezgodnoj situaciji postupio ispravno.

(Index.hr)