Foto: Fonet/AP

Odabir

NEMAČKI MAGAZIN: Putin je čovek godine, bez njega nema rešenja svetske krize

Nemački politički magazin Cicero objavio je evropske zemlje moraju ruskog predsednika da uzmu "u razmatranje" jer bez njega nije moguće rešiti trenutnu međunarodnu krizu.

Planeta
> 18:22h

U jednom od svojih publikacija, nemački magazin nazvao je Vladimira Putina "čovekom godine".

- Nije moguće ne priznati da je Putin postao ključna figura u svetskoj politici - napisao je glavni urednik magazina Kristof Švenik.

- Ništa ne može da se desi bez Rusije. To se pokazalo u pregovorima oko iranskog nuklearnog programa. Sada je evidentno i u sirijskom ratu kao i u bečkim pregovorima oko rešavanja sirijskog konflikta - piše u članku.

Švenik podseća na govor ruskog predsednika tokom Bezbednosne konferenciju u Minhenu 2007. godine. On kaže da su zapadne zemlje odlučile da ignorišu ruske interese, uprkos što je ruski lider naglasio ulogu svoje zemlje na međunarodnoj sceni, s obzirom na postojeće pretnje, i proglasio neprihvatljivim polarni sistem u politici.

Prema članku, Putin se mora uzeti u obzirm od strane zapadnih lidera "više nego ikada ranije", jer Rusija trenutno igra ključnu ulogu na globalnoj političkoj sceni.

(Sputniknews.com)