Foto: Tviter/aussie Gossip

Racija u Australiji

IMAO SAMO DUŠEK I KOFU: Pronašli dete (8) u podzemnom bunkeru punom droge

Australijska policija je tokom racije pronašla osmogodišnje dete zatvoreno u bunkeru punom droge.

Planeta
> 06:38h

Policija navodi da je dečak u podzemnom bunkeru držan nekoliko nedelja i da mu je bilo dozvoljeno da izlazi samo kako bi čistio i povremeno jeo.

Osim toga, u bunkeru je osim 225 biljki kanabisa pronađen dušek i kofa koju je dečak koristio za vršenje nužde. Uhapšeno je troje ljudi, a policajci su naišli ukupno na četvoro dece, starosti od 12 meseci do 9 godina. Jedno od njih bio je upravo ovaj dečak držan praktično u zatočeništvu. Decu je preuzela socijalna služba. Iz policije ističu da su tokom racije 19. decembra imali problema da pronađu tajni bunker koji se sastoji iz tri kontejnera zakopana ispod tla, čiji se poklopac otvara na prekidač. Policija je došla da pretraži kuću posle saznanja da se tu možda gaji marihuana. Međutim, kada su došli uvideli su da se radi o mnogo ozbiljnijoj operaciji. Više od 200 biljaka bilo je ispod zemlje, a posebnim daljinskim upravljačem otvara se donji, sakriveni deo kuće.

Kuća u kojoj su osumnjičeni živeli nalazi se 300 kilometara severno od Sidneja. Trenutno se traga za još dvoje osumnjičenih.

(ABC.net)