Foto: Reuters

Porodica se još nije oglasila

BILD IZNEO ŠOKANTNE DETALJE: Ovo je prava istina o zdravstvenom stanju Šumahera!

Sedmostruki svetski šampion u F1 Nemac Mihael Šumaher diše bez pomoći aparata i otvara oči, tvrdi nemački list Bild.

Ostali sportovi
> 00:00h

Ovaj list je doneo priču o Šumaheru koju je nazvao "ovo je prava istina o zdravstvenom stanju legendarnog nemačkog vozača". "Šumi može samostalno da diše i otvara oči. Povremeno pokazuje da sve razume, ali ne može da priča, hoda i da se samostalno hrani", naveo je Bild.

Šumaher se oporavlja od teške povrede glave, koju je zaradio na skijanju u Francuskoj 29. decembra 2013. godine. On je bio jedno vreme u indukovanoj komi u bolnici u Grenoblu, a sada je na rehabilitaciji u svom domu u Švajcarskoj. Oporavak slavnog vozača ide dosta sporo, a tokom nedelje nemački magazin "Bunte" objavio je da je Šumaher konačno prohodao i da može da podigne jednu ruku. Međutim, portparol Mihaela i njegove porodice Sabine Kem je sve demantovala i najavila tužbu protiv ovog magazina. "Nažalost, tvrdnje da Mihael može ponovo da se kreće nisu tačne. Takva nagađanja su neodgovorna, jer je Mihaelu važna privatnost zbog težine povreda", izjavila je Kem. "Šumi može samostalno da diše i da otvara oči, povremeno odaje utisak kao da sve razume. Međutim, ne može da priča, da hoda i da se samostalno hrani", navodi Bild i tvrdi da je ovo prava istina o zdravstvenom stanju Šumaher. Njegov bivši menadžer Vili Veber izjavio je da je zabrinut zdravstvenim stanjem nemačkog vozača. "Smatram da je alarmantno da dugo ništa nismo čuli od njegove porodice. Da je bilo napretka sigurno bi podelili s nama. Mihael je čovek koji nikada nije bežao od javnosti", rekao je Veber i dodao:

"Mi znamo da je Šumaher posle tragične nesreće za dve godine napravio male korake ka ozdravljenju. Međutim, pitanje je na kom nivou. Mihael je loše prošao. Povrede mozga su prema izjavama lekara bile ozbiljne. Puno je do sada patio i još će da pati. Boli to ga više ne viđamo na trkama. To će još da traje. Možda sada jedino molitve mogu da pomognu. Toliko toga smo zajedno proživeli i u glavi imam sećanja na njega punog života".