Foto: Anadolija

Svečano

(FOTO) BOŽIĆ U HRVATSKOJ: Predsednica Kolinda sa suprugom i mandatarom na misi u Zagrebu

ZAGREB - Tradicionalnu misu polnoćku u prepunoj Zagrebačkoj katedrali i ove godine predvodio je zagrebački nadbiskup i kardinal Josip Bozanić koji je sa oltara poslao božićne poruke mira.

Hrvatska
> 02:48h

Kardinal Bozanić JE na samom početku polnoćke pozdravio predsednicu Kolindu Grabar-Kitarović, mandatara za novu hrvatsku Vladu Tihomira Oreškovića, tehničkog predsednika Sabora Josipa Leku, gradonačelnika Milana Bandića i ostale visoke zvanice.

Bozanić se u svojoj božićnoj čestitki naciji posebno osvrnuo na siromaštvo u zemlji, lošu demografsku sliku i veliki broj odseljavanja u inostranstvo. Osvrnuo se i na izbegličku krizu u Evropi.

"U hrvatskom društvu i ovog Božića još uvek tražimo rešenja za siromaštvo brojnih naših sugrađana, slušamo žalosne izveštaje o napuštanju domovine, s nevericom pratimo negativne demografske pokazatelje, a, blago rečeno, zbunjeni gledamo kada se javno obezvređuju naše svetinje", rekao je Bozanić.

"Božić nas sve upućuje na odgovornost, posebno na odgovornost za decu i mlade, za naše porodice, starije, nemoćne i bolesne, za celu našu domovinu Hrvatsku. Hrišćanin ne sme da se ponaša kao da ga se zbivanja u svetu ne tiču", poručio je Bozanić na polnoćki.

Kardinal Bozanić danas, na Božić, u 10 sati predvodi božićnu misu u Zagrebačkoj katedrali.