Foto: Nebojša Mandić

Ni reč o Canetovoj presudi

VUČIĆ: Ne mešam se u rad pravosudnih organa

Premijer Aleksandar Vučić nije danas želeo da komentariše presudu po kojoj je biznismen Stanko Subotić oslobođen optužbi za krijumčarenje cigareta, kako ne bi bilo protumačeno da se meša u rad sudskih organa i vrši pritisak na sud.

Društvo
> 00:18h

"Neću da govorim ništa, bolje da ćutim. Inače biste mi rekli da se mešam u rad sudskih organa ili da vršim pritisak na sudije i na druge", rekao je Vučić novinarima u Aranđelovcu, dodajući da je shvatio da "ne sme ništa da kaže ni o jednoj presudi".

Biznismen Stanko Subotić Cane i njegovi saradnici pravosnažno su oslobođeni od optužbi da su krijumčarili cigarete tokom devedesetih godina i da su na taj način oštetili državni budžet.

Apelacioni sud u Beogradu objavio je presudu kojom je u jednom delu pravosnažno oslobodio Subotića i ostale optužbi zbog nedostatka dokaza da su izvršili krivična dela za koja se terete optužnicom.

U drugom delu odluke Apelacioni sud je optužbe odbio zbog nastupanja apsolutne zastarelosti - odnosno, kako se navodi u odluci suda, zbog proteka dvostrukog vremena koje se traži za zastarelost krivičnog gonjenja.