Foto: Dragana Udovičić/Ilustracija

Nejasni kriterijumi

PROTEST ZBOG SISTEMATIZACIJE RADNIH MESTA: Predsednik Sindikata policije Sloga stupio u štrajk glađu

Predsednik Sindikata policije Sloga Dragan Žebeljan počeo je jutros štrajk glađu zbog nejasnih kriterujema kojim se zaposleni u Ministarstvu unutrašnjih poslova proglašavaju tehnološkim viškom.

Crna Hronika
> 00:00h

Kako je najavio, on će se tokom štrajka glađu nalaziti na svom radnom mestu.

On je ranije po nejasnim kriterijumima iz Ministarstva unutrašnih poslova prebačen u Sektor za vanredne situacije, i jedini je predsednik sindikata koji je trenutno obuhvaćen izvršenom sistematizacijom radnih mesta koja od nove godine predviđa otpuštanje.

Podsetimo, Žebeljan je u žižu javnosti dospeo 2013. godine, kada je Prvo osnovno tužilaštvo zatražilo od MUP Srbije prikupljanje informacija o njemu, pod sumnjom da je koristio službeni računar i fotoaparat za upoznavanje i ugovaranje sastanaka sa mladićima preko “Fejsbuka”, ali i slikanja neprimerenih fotografija koje je objavio na toj društvenoj mreži a zbog kojih je i dobio nadimak "Golać". Neki od mladića sa kojima je Žebeljan ugovarao sastanke su maloletnici, te je tužilaštvo njegov slučaj okarakterisalo i kao pedofiliju.

Međutim, Žebeljan je redakciji Kurira dostavio uverenje Prvog osnovnog suda u Beogradu da protiv njega nije pokrenuta istraga niti se vodio postupak za bilo koje od navedenih krivičnih dela.

(N1/EPK)