Foto: Dado đilas

Slučaj koji je šokirao Hrvatsku

ZBOG SENDVIČA OSTALA BEZ POSLA: Suzana pojela list pršute i dobila otkaz!

ZADAR - Prodavačica Suzani Š. dobila je otkaz jer je za vreme posla pojela sendvič s pršutom koji nije platila

Hrvatska
> 01:10h

Radilo se o dva lista pršuta i parčetu hleba koje je Suzana Š. pojela usred smene u zadarskom Intersparu još 17. septembra. Celi je taj dan, kako je izjavila na sudu, imala puno posla jer je došla nova roba, koju je istovarivala i istovremeno posluživala mušterije.

Pred kraj smene joj je pozlilo jer do tada nije ništa jela pa je uzela dva lista pršuta, stavila na hleb i pojela, priznala je „zločin" prodavačica na Sudu. Intrespar joj je posle desetak dana uručio otkaz u kom je kao razlog najteže kazne navedeno da je radnica pojela sendvič s pršutom koji prethodno nije platila, i "da je njenim postupanjem dovedeno u pitanje zdravlje kupaca koji kupuju hranu jer je radnica uzela pršut golim rukama".

Opšinski sud Zadar u ovom radnom sporu doneo je rešenje da se Suzana Š. vrati na posao uz isplatu zaostalih plata! U pomalo čudnoj sudskoj raspravi iz uprave Interspara su menjali izjave o razlozima otkaza Suzani Š. i tvrdili da je ona na radnom mestu „jela salame" ne navodeći koliko je to salama Suzana pojela, iako su u odluci o otkazu navodili da se radilo o pršutu. S druge strane nisu joj za greh uzeli da je pojela hleb koji je bio deo sendviča, odnosno nisu dokazivali da ni on nije plaćen.

Čak je u dokaznom postupku pregledan i video zapis (dakle u šoping centru se sve snima) ali je na krajutaj dokaz odbačen, kao što je pobijena i opravdanost razloga da joj se zbog toga da otkaz. Suzana Š. je inače deset godina zaposlenica Interšpara što Uprava ove trgovačke tvrtke uopće nije uvažavala pri odmjeravanju kazne.

(tportal.hr)